Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yeni Şafak Gazetesi'nin 30. yıl dönümü kutlama programına özel bir video mesaj göndererek, gazeteye ve çalışanlarına övgülerde bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin birikimi sloganıyla yayın hayatına başlayan Yeni Şafak'ın 30 yılını idrak etmenin gururunu yaşadıklarını belirterek, gazete ailesini tebrik etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yeni Şafak Gazetesi'nin 30. Yıl Dönümünde Övgülerde Bulundu

Erdoğan, 30 yıl önce Türkiye'nin önü aydınlık manşetiyle okuyucularıyla buluşan Yeni Şafak Gazetesi'ne daha nice başarılı seneler diledi. 90'lı yıllarda yaşanan faili meçhuller, terör, çeteler ve yolsuzluklar gibi sancılı dönemlerde önemli bir görev üstlenen gazetenin, milletin, milli iradenin ve demokrasinin sesi olma konusundaki kararlılığına vurgu yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın CHP Genel Başkanı Özel’i Kabulü Sona Erdi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın CHP Genel Başkanı Özel’i Kabulü Sona Erdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, özellikle 28 Şubat döneminde Yeni Şafak'ın cesur yayınlarının demokrasi tarihine altın harflerle geçtiğini ifade ederek, gazetenin bu onurlu duruşunu son 21 yılda da sürdürdüğünü vurguladı. Gezi olayları ve 15 Temmuz darbe teşebbüsü gibi demokrasiye yönelik menfur girişimlerde Yeni Şafak'ın kararlılığını öne çıkaran Erdoğan, gazeteye duyduğu takdiri dile getirdi.

Ayrıca, 15 Temmuz'da FETÖ'nün darbe girişimi sırasında şehit olan Mustafa Cambaz ve diğer gazete çalışanlarına rahmet dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yeni Şafak'ın Türkiye'nin hak, hukuk ve adalet mücadelesine verdiği destekler için teşekkürlerini iletti.

Erdoğan, video mesajının sonunda, Yeni Şafak ailesinin tüm mensuplarını bir kez daha tebrik ederek, gazetenin 30. yıl dönümünü kutladı ve Türkiye'nin daha aydınlık yarınlarına olan katkılarından dolayı teşekkür etti.

Editör: İHSAN KURAN