Irak ve Suriye'nin kuzeyinde 5 terörist etkisiz! Irak ve Suriye'nin kuzeyinde 5 terörist etkisiz!

Yedi Hilal İnegöl Derneği liselerde okuyan öğrenciler için tertip ettiği 'Yedi Güzel Okuma' isimli projenin okullardaki sorumlu öğretmenlerle yapılan kahvaltı ile start aldı.

Yönetim Kurulu üyesi Harun Demir yaptığı açıklamada, Yedi Hilal Derneği İnegöl Şubesi olarak 2 yıl önce kurulduklarını anımsatarak, geçen iki yıllık süreçte İnegöl'ün eğitim, kültür, sanat, ahlak ve maneviyat hayatına önemli çalışmalar yaptıklarını söyledi.

HEDEF ÖĞRENCİLERİN ŞUURLANMASI

Çalışmaların ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik olduğunu belirten Demir, "Öğrencilerimizin dini, ahlaki, maddi ve manevi yaşamlarını doğru bir şekilde geliştirecek çalışmalar üzerinde durduk, durmaya devam ediyoruz. Ülkemizin bir ateş çemberinden geçtiği bu günlerde; bir vatan sahibi olmanın ne demek olduğunu, vatan uğruna hangi değerlerin anlam kazandığı ve bu değerlerin gençlere tam ve doğru verilmesinin ne denli önemli olduğunun Yedi Hilal Derneği İnegöl Şubesi olarak farkındayız."

HER AY BİR YAZAR

"Yedi Hilal Derneği İnegöl Şubesi olarak lise öğrencilerimizi ahlak, maneviyat, sosyal ve kültürel olarak bilinçlendirmek ve doğru yetiştirmek adına bu yıl İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüyle birlikte 'Yedi Güzel Okuma' projesi başlatmış bulunmaktayız. Bu projeyle ilçemizde 14 lisede projeye katılmak isteyen öğrencilerle birlikte her ay bir büyük yazarımızın önemli bir eserini okuyacağız."

GENÇLERİ ÖNEMSİYORUZ

"Yedi Güzel Okuma etkinliğine katılan liselerde görevli koordinatör öğretmenlerimizle bu okumaları takip edecek ve değerlendireceğiz. Bununla birlikte her okumanın sonunda okunan yazar - eserle ilgili bir değerlendirme çalışması, konferansı yapacağız. Böylelikle okumaların sağlıklı ve nitelikli olmasına gayret edeceğiz. Yedi Hilal Derneği İnegöl Şubesi olarak; gençleri önemsiyoruz, geleceğimizin gençlerde olduğunun bilincindeyiz."

"Gençlerin maddi ve manevi, dini ve ahlaki, eğitim ve kültür hayatlarının nitelikli ve kaliteli olmasının geleceğimizin daha güzel olacağı anlamına geldiğinin farkındayız. Okumayı önemsiyoruz; zira kutsal kitabımızın 'oku' emriyle başlamasının bilincindeyiz. Her kitabın yeni bir dünyaya açılan bir kapı olduğunun farkındayız" diye konuştu.

YAZAR VE ESERLER

Yedi Güzel Okuma projesinin yazar - eserleri ise şu şekilde;

Necip Fazıl Kısakürek - Batı Tefekkürü ve İslam Tasavvufu

Cengiz Aytmatov - Gün Olur Asra Bedel

Sabahattin Ali - İçimizdeki Şeytan

Rasim Özdenören - Müslümanca Düşünme Üzerine Denemeler

Cemil Meriç - Bu Ülke

Sezai Karakoç - Kıyamet Aşısı

Nuri Pakdil - Batı Notları