15 Ocak'ta gerekli çoğunluğun sağlanamaması üzerine ertelenen Elektrikçiler Odasının, Olağan Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirildi.

Mevcut başkan Yakup Ulama, Mustafa Güden ve Fatih Aşkın'ın aday olduğu kongre, büyük heyecana sahne oldu.

BESOB Başkanı Arif Tak'ın divan başkanlığı yaptığı genel kurulda, faaliyet, denetim ve gelir-gider raporları okunarak ayrı ayrı ibra edildi.

Türkiye Elektrik Elektronik Teknisyenleri Federasyonu Genel Başkanı Osman Yeşilyurt "Birlik ve beraberliğe en çok ihtiyacı olan sektör grubuyuz. Sektör çok hızlı ilerliyor. Gelişen teknolojiye ayak uydurmak zorundayız. Artık mesleki yeterlilik belgesi olmayan kimse bu işi yapamayacak. Bu belgeleri artık biz vereceğiz. Elektrikli ilgili standardı artık biz çıkaracağız. Bunun ilk adımının atılması gerekiyordu. Kabul edildi." diye konuştu.

Muhabir, Canlı Yayında Ceset Buldu! Müge Anlı'nın Programında Kan Donduran Anlar! Muhabir, Canlı Yayında Ceset Buldu! Müge Anlı'nın Programında Kan Donduran Anlar!

Başkan adaylarından Mustafa Güden, seçimin geçen hafta yapılabileceğini belirterek, "Mevcut yönetimin duyarsızlığından kaynaklanan sorunlar oldu. Genç arkadaşlarımızın da tepkileri istenmeyen olaylara sebep oldu, bu günlere gelindi. Oda yönetmek tecrübe işidir. Gençlerin önünü açmamız lazım ama tecrübe de lazım."

"Bizler aday olduk, meslek odalarımızın faydalarından hep beraber faydalanmalıyız. Oda üyelerimiz ve yanlarında çalışanların haklarını savunmalıyız. Tüm evraklar zamanında sunulmalı. Birlik ve beraberlikten ödün vermemeliyiz. Ortak akılla çalışmalıyız" dedi.

Diğer başkan adayı Fatih Aşkın ise yaptığı açıklamada;

"Üyelerimizin işlerini kolaylaştırmak için online takip sistemi kurmak istiyoruz. UEDAŞ ile alakalı sıkıntıları yapılacak çalışmalarla minimuma indireceğiz. Eğitim programlarıyla üyelerimizin sadece desteklerle alakalı değil mevduat ve strateji eğitimleriyle işlerine daha hakim hale gelmelerini sağlayacağız. Teknoloji fuarlarını ziyaret edip markaları üretim tesislerinde ziyaret edeceğiz. Göreve geldiğimiz halde bu ve benzeri faaliyetler çok kısa sürede hayata geçecektir" dedi.

Mevut başkan Yakup Ulama, 8 yıldır başkan olarak görev yaptığını anımsatarak, "5362 sayılı yasa gereği üyelerimiz, yanlarında çalışanlar ve mesleğe girmek isteyenlere oda olarak işletmeler üstü eğitim merkezini kurduk. Burada 120 kişiye eğitim verdik. İŞ-KUR ile birlikte işsizliği önlemek amacıyla bilgisayar bakım onarım, endüstriyel bakım onarım, güvenlik sistemleri olmak üzere 2 etapta 3 kurs düzenledik."

"2010 yılında üye sayımız 30 iken bugün 250'ye ulaştırdık. Odamıza araç alarak üyelerimize daha iyi hizmet etmek için çaba sarf ettik. Birlik ve federasyon nezdinde düzenlenen toplantılara katılım sorunlara çözüm aradık. Sürekli değişen hayat şartları göz önünde bulundurularak üyelerimizin enflasyon karşısında ezilmemeleri açısından çalıştık. Resmi kurum ve kuruluşlarla görüşüp sorunları en aza indirmeye çalıştık."

"Belgelendirme sistemi kurarak odalarımızda işbirliği ve kaliteyi yükselttik. Telefoncu arkadaşlarımızı Vestel firmasına götürerek yeni gelişmeleri göstereceğiz. Üyelerimize sabit fiyat listesine geçiş yapmaları açısından çalışmalar yapacağız. Üyelerimizi yurtdışı gezilerine götürüp kendilerini geliştirmeleri adına çalışmalar yapacağız" diye konuştu.

Konuşmaların ardından seçime gidildi. 3 listenin yarıştığı seçimde, kullanılan 202 oydan 101'ini alan Yakup Ulama yeniden başkan seçilirken, Fatih Aşkın 89 oy, Mustafa Güden ise 9 oy aldı.