ÜNLÜ İNEGÖLLÜLER

YAHYA BALAKUŞ’U TANIYOR MUSUNUZ?

İnegöl Yeni Gazeteciler Derneği Kurucu Başkanı, gazete işletmecisi, cemiyet adamı.

 19.05.1955 tarihi İnegöl doğumludur. İlk ve ortaokulu İnegöl’de okudu. Ortaokul sonrası aile mesleği boya ticareti yaparak hayatını sürdürdü. Başlangıçta işi ile birlikte bir hobi olarak başladığı gazetecilik sonrasında hayatında oldukça önemli bir yer tuttu.

31 Ocak 1989’da kurulan İnegöl Gazeteciler ve Muhabirler Derneği’nin kurucu yönetim kurulu üyesidir. 31 Ocak 1990 tarihli kongrede başkan oldu bu görevi bir süre de yürüttü. 28.03.1997 ve 11.11.1999 tarihleri arasında gazeteci Cemil Zeybek ile “İnegöl Vilayet” adında bir gazete çıkardı. Bunun dışında İnegöl’de yayın yapan gazetelerde spor yazıları yazarak,  televizyonlarda spor programları yaparak hayatını sürdürdü.

Eroğlu, “Boş vaatlere aldanmayın” Eroğlu, “Boş vaatlere aldanmayın”

 İnegölspor hayatında çok önemli bir yer tutmuştur. 2009 yılında İnegöl Yeni Gazeteciler Derneği’nin Kurucu Başkanlığını yapar. Vefatına kadar da bu görevi sürdürür. Uzunca bir süre Bursa Haber, Star ve ATV İnegöl Temsilciliğini sürdürür. Bunların dışında İnegöl Milli Eğitim Müdürlüğü Koruma Derneği, İnegöl Ticaret Meslek Lisesi Koruma Derneği gibi derneklerde de faaliyetlerini görüyoruz.

 Üyesi olduğu ASGD Anadolu Spor Gazetecileri Derneği Genel Başkanı İbrahim Erdoğan ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkan Vekili Yılmaz Karaca tarafından 2013 yılı Nisan ayında İnegöl’de spora sağladığı katkıdan dolayı birer Onur Plaketi verildi.

14 Ekim 2013 tarihinde vefat etti.

Kaynakça : 16.06.2017 tarihinde oğlu İhsan Balakuş ile görüşüldü, 

 

KAYNAK: TURHAN ŞAHİN-1299 İNEGÖLLÜ

2-69

Editör: AYHAN BAYRAKTAR