Xiaomi'nin heyecanla beklenen elektrikli sedan modeli SU7 nihayet resmi olarak tanıtıldı. Yüksek performansı ve akıllı özellikleriyle dikkat çeken bu araç, şıklığı ve çeşitli renk seçenekleri ile de kullanıcıları cezbetmeyi amaçlıyor.

Xiaomi'nin İlk elektrikli aracı Sedan SU7

SU7, sadece 2.78 saniyede 0-100 km/s hıza ulaşabilme özelliğiyle öne çıkıyor. Bu hızlı ivmelenme, kullanıcılarına dinamik bir sürüş deneyimi sunarken, HyperOS işletim sistemi sayesinde akıllı telefon benzeri bir kullanıcı arayüzüyle araç içi deneyimi zenginleştiriyor.

Xiaomi'nin İlk elektrikli aracı Sedan SU7

Model, Aqua Blue, Mineral Gray ve Verdant Green olmak üzere üç farklı renk seçeneği sunarak kişisel tercihlere uygun seçenekler sunuyor. Ayrıca, CATL iş birliğiyle geliştirilen bataryalarıyla SU7, 150 kWh versiyonunda 1200 kilometre, 132 kWh versiyonunda ise 1000 kilometre menzil sunarak uzun mesafe kullanımına olanak tanıyor. Aracın iç mekanında ise 16.1 inç büyüklüğündeki 3K çözünürlüklü ana ekran ve arka koltuktaki 2 adet Xiaomi Pad, teknolojiyle donatılmış bir sürüş keyfi vadediyor.

Xiaomi'nin İlk elektrikli aracı Sedan SU7

Otomotiv sanayide ilk çeyrek raporu Otomotiv sanayide ilk çeyrek raporu

SU7, V6, V6S ve V8 olmak üzere üç farklı motor seçeneği sunuyor. V8 modelinin üretimine 2025 yılında başlanacakken, V6 ve V6S modelleri şu anda üretim sürecinde ve yakında kullanıcılarla buluşacak. Geçtiğimiz aylarda paylaşılan bilgiler, SU7'nin maksimum hızını saatte 210 kilometre olarak gösterirken, SU7 Max versiyonunun ise 265 km hıza kadar ulaşabildiğini ortaya koyuyor.

Xiaomi CEO'su Lei Jun, araçların otonom sürüş yeteneklerinin sektörde lider konumda olacağını belirterek, otonom sürüş özelliğinin 2024'ün sonuna kadar Çin genelinde 100 şehirde aktif olarak kullanılacağını açıkladı.

Xiaomi, Pekin'deki BAIC Group fabrikasında yılda 200 bin araç üretirken, önümüzdeki on yıl içinde otomobillere 10 milyar dolarlık yatırım yapma sözü vererek, sektörde Porsche ve Tesla gibi büyük markalarla rekabet etmeyi hedefliyor.

Editör: İHSAN KURAN