Muhtarlık seçimi tekrarlanacak: Birbirini şikayet eden iki muhtar da elendi Muhtarlık seçimi tekrarlanacak: Birbirini şikayet eden iki muhtar da elendi

TEDBİRLİ VE SAĞDUYULU OLALIM

Vekil Gürel, süreçle alakalı değerlendirmelerde bulunurken, İnegöl'de gündeme gelen koronavirüs şüphesi taşıyan vakalara ilişkin bilgiler de verdi. Gürel, ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan Ekonomik İstikrar Kalkanına da değinirken, vatandaşlara da tedbirli ve sağduyu olma çağrısında bulundu.Gürel "Türkiye aylardır dünya genelinde dalga dalga yayılan ve pandemi olarak kabul edilen koronavirüs ile imtihanını başarılı bir şekilde vermeye devam etmektedir. Yaşanan bu süreci başarılı yöneten bir Sağlık Bakanımız ve gece gündüz demeden gayret eden bir ekibi var. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, tedavi görenlere de şifa diliyorum.

TEMİZLİK EN BÜYÜK TEDBİR

Toplum olarak "Temizlik, imandandır" anlayışına sahip bir medeniyetin çocuklarıyız. Dolayısı ile elbette sosyal yaşamımız ve temizlik anlayışımız, beslenme kültürümüz itibariyle virüsün yayıldığı coğrafyaya nazaran avantajlarımız var ancak her defasında ısrarla belirtildiği gibi bu toplumsal süreçte birlik ve beraberlik içinde, yüksek bir sağduyu ve farkındalıkla bu badireyi atlatabiliriz. Devlet kendine düşeni fazlasıyla yapıyor bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın ancak birey olarak süreci kolaylaştırmak bizim elimizde.Dün Sayın Cumhurbaşkanımızın kamu-işveren-çalışan kesimi yakından ilgilendiren destek paketi açıklandı. Bu paket inşallah hem sanayicimizi hem vatandaşlarımızı bu süreçten daha güçlü çıkaracaktır.

SIKINTILAR ATLATILACAK

Sektörel bazda belli başlı alanlarda sıkıntılar yaşayabiliriz, örneğin turizm anlamında aylar öncesinde yapılan hazırlıklar ve planlamalar bir süre ertelenmiş olabilir ama inanıyoruz ki bu destek paketi içeriği itibariyle süreçte en büyük desteğimiz olacak. Ayrıca yaptığımız görüşmeler ve istişareler neticesinde Sayın Bakanımıza arz ettiğimiz İnegöl Mobilya sektörünün mevcut destek paketinde yer alması ile alakalı talep kabul görmüştür. İnşallah yapılacak açıklamalar ile bu konuda da gerekli duyuru yapılacaktır.

BU KONU SİYASET ÜSTÜ BİR KONUDUR

Son olarak vatandaşlarımızdan ricam lütfen sosyal medyadan değil bizzat yetkili mercilerden gelen uyarıları dikkate almaları, küresel boyuttaki bu sıkıntıyla ulusal bazda mücadele ettiğimizin bilinciyle hareket edelim. İnegöl'de Belçikalı yaşlı bir hanımefendinin koronavirüs şüphesiyle sevk edilmiş kendisi ve yine sonuç beklenen 5 vakanın hepsi de negatif çıkmıştır. Şu an için hamdolsun endişe edilecek bir durum söz konusu değildir. Tekrar belirtmekte fayda var, bu konu siyaset üstü bir konudur, hamaset ve bilgi kirliliği ile yürütülecek, dedikodular ile yol alınacak bir zaman değildir. Bu süreçte evvela aklı selim galip gelecektir. Tedbirli olacağız, dikkatli olacağız, önlemlerimizi alacağız, devlet görevinin başındadır, sağlık çalışanlarımız ve yetkili tüm organlarımız uyum içinde çalışmaktadır, vatandaş olarak bizler de üzerimize düşen sorumlulukları yerine getireceğiz ev elbette bu süreçte önce tedbir sonra tevekkül anlayışı ile dua ederek, sabrederek bu badireyi de devlet-m,illet işbirliği ile atlatacağız" şeklinde konuştu.