YOL HİPNOZU NEDİR?

beautiful-landscape-image-iceland-with-mountains-blue-sky-green-grass

Yol hipnozu, çoğu sürücünün bilmediği ve farkında olmadığı fiziksel durumdur. Yola çıkıldıktan iki buçuk  saat sonra YOL HİPNOZU başlar.

road-police-with-flashing-lights-stopped-drunk-driver-driver-alcohol-influence

Hipnoz olan sürücünün gözleri açıktır.. ancak gözün gördüğünü beyin kaydetmez, analiz etmez. Yol kenarında duran araca veya önde giden TIR'a arkadan çarpma kazalarının bir numara sebebi YOL HİPNOZU dur.

YOL HİPNOZU olan sürücü, çarpma anına kadar son 15 dakika hiçbir şey hatırlamaz. Kaç kilometre hızla gittiğini, önündeki aracın hızını analiz edemez.. genellikle çarpışma 140 kilometre ve üzeridir.

YOL HİPNOZU'ndan kurtulmak için.. 2 veya iki buçuk saatte bir 15 ya da 30 dakika durmak, hava almak, yürümek, çay kahve içmek gerekir.

YOL HİPNOZU uzun yolda, dördüncü saatten itibaren zirve yapar.

Hangi il, hangi kuruyemişi tercih ediyor? İşte 81 ilin kuruyemiş haritası! Hangi il, hangi kuruyemişi tercih ediyor? İşte 81 ilin kuruyemiş haritası!

upset-bored-man-driving-new-car-city

Film tamamen kopmuş olur. Yolda giderken belli yer ve araçları not edip hatırlama yapmak gerekir. Son 15 dakika hiçbir şey hatırlamıyorsan, kendini ve yolcuları ölüme götürüyorsun demektir.

hand-pouring-masala-tea-from-teapot-into-glass

 YOL HİPNOZU gece daha çok olur ve yolcular da uyuyor ise, durum çok vahimdir. Sürücü her iki buçuk saatte bir durmalı, dinlenmeli.. beş altı  dakika yürümeli ve zihni sürekli açık olmalıdır. Gözler açık fakat zihin kapalı ise, kaza kaçınılmazdır...

man-with-sunglasses-driving-automobile