Alınan bilgiye göre; İlçe Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Müdacele ve KOM Grup Amirliği ekipleri, Ertuğrulgazi Mahallesi'nde H.Y., isimli şahsın ikametinde uyuşturucu ve silah satışı yaptığı bilgisini aldı.

Bahse konu adresi takibe alan ekipler, ikamete gelerek ayrılan Ü.T., ve M.G., isimli şahısların üzerinde yapılan aramada, yaklaşık 9 gram metamfetamin bulundu.

Şahısların uyuşturucuyu H.Y., isimli şahıstan aldığını söylemesi üzerine harekete geçen ekipler, şüphelinin evine baskın düzenledi.

Baskında evde bulunan H.Y., ile birlikte Y.K., ve A.C.A., isimli şahıslar yakalanarak gözaltına alındı.

Evde yapılan aramalarda; 3 adet hassas terazi, paket ve 7 çıkı halinde 58 gram metamfetamin, uyuşturucu paketlemede kullanılan folyalar, uyuşturu madde satışından elde edildiğini değerlendirilen 760 TL, pompalı tüfek, 5 adet kuru-sıkıdan bozma yapım aşamasında tabanca, silah yapımında ve namlu açımında kullanılan çeşitli materyaller, 15 adet 7,65 mm fişek, 8 adet şarjör, 12 adet icra ve şarjör yayı, 4 adet horoz mekanizması ve 8 adet tetik mekanizması ele geçirildi.

Gözaltına alınarak karakola götürülen Ü.T., Y.K., ve A.C.A., isimli şahıslar hakkında uyuşturucu madde kullanmak suçundan işlem yapıldı. İfadeleri alındıktan sonra şahıslar serbest kalırken; uyuşturucu madde ve silah ticareti suçuyla adliyeye sevk edilen H.Y., ve M.G., tutuklanarak cezaevine gönderildi.