Xiaomi’nin uygun fiyatlı Civi serisi çok yakında yeni bir modelle güncellenecek. Akıllı telefonun Civi 4 olarak adlandırılması beklenirken, son gelen sızıntılar cihazın lansman öncesi önemli bir eşiği aştığını gözler önüne seriyor. İşte Xiaomi Civi 4 bilinen özellikleri ve potansiyel tanıtım tarihi!

Xiaomi Civi 4 TUV Rhienland sertifikası aldı – Özellikleri ve tanıtım tarihi

Bilindiği üzere Xiaomi Civi 4 geçtiğimiz eylül ayında 24031PN0DC model numarasıyla IMEI veri tabanında ortaya çıktı. Akıllı telefon şimdi aynı model numarasıyla TUV Rhienland sertifikası aldı. Liste cihazın teknik özelliklerini ve tanıtım tarihini ortaya çıkarmasa da geçmiş sızıntılar sayesinde kullanıcıların akıllarında çok fazla soru işareti yok.

NFC nedir? Yakın Alan İletişimi Teknolojisi nasıl kullanılır? İşte ceplerimizdeki sihir NFC nedir? Yakın Alan İletişimi Teknolojisi nasıl kullanılır? İşte ceplerimizdeki sihir

Xiaomi Civi 3’ün Dimensity 8200 Ultra’dan güç aldığı dikkate alınırsa, yaklaşan Civi 4’ün Dimensity 8300 Ultra’yla kullanıcıların karşısına çıkacağını söyleyebiliriz. Bununla birlikte cihazın 120 Hz yenileme hızı ve 240 Hz tazeleme hızı sunan OLED bir panelle geleceğini belirtelim.

Uygun Fiyatlı Xiaomi Civi 4 Özellikleri Nasıl Olacak?

Xiaomi Civi 4 tanıtım tarihi ise şimdilik belli değil. Ancak şirkete yakın kaynaklara göre bu yılın ilk çeyreği ve muhtemelen mart ayında kullanıcıların beğenisine sunulacak.

Kullanıcılara fikir vermesi açısından Xiaomi Civi 3’ün teknik özellikleri şöyle;

  • Ekran: 6.55 inç 120 Hz yenileme hızı ve 240 Hz dokunmatik örnekleme hızı sunan OLED bir panel
  • İşlemci: MediaTek Dimensity 8200-Ultra
  • RAM: 12/16 GB
  • Depolama: 256/512 GB ve 1 TB
  • Ön kamera: İki adet 32 Megapiksel
  • Arka kamera:  f/1,77 diyafram açıklığına sahip 50 Megapiksel Sony IMX800, f/2.2 diyafram açıklığına sahip 8 Megapiksel ultra geniş açı ve 2 Megapiksel makro sensörden oluşan üçlü kamera kurulumu
  • Pil: 67W hızını destekleyen 4.500 mAh’lik pil

Editör: Özkan Duran