Kocaeli'nin Gebze ilçesinde trafikte yaşanan tartışma, kısa sürede şiddete dönüştü.
Olay, TEM Otoyolu Ankara istikameti Sultan Orhan Mahallesi mevkisinde meydana geldi. İddiaya göre, oyuncu Mehmet Akif Akdeniz’in kullandığı otomobil, seyir halindeyken bir tır tarafından sıkıştırıldı ve önü kesildi. Şikayetçi olacağını söyleyen Akdeniz ile tırdaki kişiler arasında tartışma çıktı. Tırdan inen sürücü ve yolcu, Akdeniz’i darp etti. Olay, çevredeki kişilerin araya girmesiyle sona erdi. Olay güvenlik kameralarına ve video kayıtlarına yansıdı.
Yaşadıklarını sosyal medya hesabından paylaşan Mehmet Akif Akdeniz, “Başka bir kamyoncu gelip araya girmeseydi sanırım orada ölecektim” ifadelerini kullandı. Akdeniz, darp sırasında boynuna, gözüne ve sırtına tekme-yumruk atıldığını belirtti. Sağlık durumuna ilişkin de bilgi veren oyuncu, “Boynumda dayanılmaz ağrı var, sağ gözüm bulanık görüyor” dedi.
Olaya Müdahale Edildi, Taraflar Şikayetçi Oldu
İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. İlk müdahalenin ardından hastaneye kaldırılan Akdeniz’in sağlık durumunun kontrol altında olduğu bildirildi. Kocaeli Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, kavga eden 4 kişinin tedavileri sonrası birbirlerinden şikayetçi oldukları ve müşteki-şüpheli sıfatıyla ifadelerinin alındığı belirtildi. Olayla ilgili adli tahkikat başlatıldı.
Akdeniz, olayı küçümseyen sosyal medya kullanıcılarına da tepki göstererek, bu tarz yorumların şiddeti normalleştirdiğini söyledi. “Siz de aynı bu zihniyettekiler gibi insanların canına kast etmeyi normalleştiriyorsunuz” ifadelerini kullandı.