ÜNLÜ İNEGÖLLÜLER: Ahmet Münir Ayva’yı Tanıyor musunuz?

Ahşap kakma ve oyma sanatçısı.

27.03.1954 İnegöl doğumludur. Altıeylül İlkokulu ve İnegöl Erkek Sanat Okulu Orta Bölümü mezunudur.

Bir yıl İnegöl Erkek Sanat  Okulu Lise Bölümü’nde Torna Tesviye eğitimi gördü. Mızıka Astsubay Okulu 1971-72 öğrenim dönemi mezunudur. Bandocu Astsubay olarak hayatını sürdürdü. 2001 yılında emekli oldu. Ahşap ile ilişkisine gelince çocukluğu mobilya atölyelerinde geçti.

Elli yıldır ahşap ile iç içe bir hayat sürdü. Ahşabı gelenekten geleceğe bir köprü olarak görüyor. Tarihe kalıcı eserler bırakabilmek amacıyla Türk Motiflerini kullanmayı tercih ettiğini belirtiyor. Hat sanatına kendi armağanı olan “İç  Bükey Oyma” tekniğini de kullandı.

Turizm Kültür Bakanlığı Ahşap Oyma ve Kakma Sanatçısı olarak “Somut Olmayan Mirası Geleceğe Taşıyan Sanatçı” statüsündedir. Sanatsal etkinliklerin daha fazla yaşandığı İstanbul, Ankara, Afyon gibi şehirlerde birçok sergi ve kurs açtı. Bir çok öğrenci yetiştirdi. Sanat çalışmalarını ve yaşantısını Ankara’da sürdürmektedir.

 

Milli Eğitim Bakanı Tekin: "Öğretmen atama sayılarını önümüzdeki hafta içerisinde açıklayacağız" Milli Eğitim Bakanı Tekin: "Öğretmen atama sayılarını önümüzdeki hafta içerisinde açıklayacağız"

 

KAYNAK: TURHAN ŞAHİN-1299 İNEGÖLLÜ

Editör: AYHAN BAYRAKTAR