Emeklilere 5 bin lira ikramiye müjdesi Emeklilere 5 bin lira ikramiye müjdesi

Milyonlarca emekli, mevcut zam oranının yetersiz olmasından dolayı mutsuz. Özellikle 6 bin 700 TL ve altında emekli aylığı alanlar, yeni düzenlemenin dışında kaldı. Oyan, bu grup için özel bir düzenlemenin yapılacağını ifade etti.

Oğuz Oyan, hükümetin mali durumu hakkında bilgi verdi. Geçen yılın bütçe açıklarının 1 trilyon 375 milyar TL olduğunu, fakat gerçek nakit açığının 625 milyar TL'de kaldığını belirtti. 

Tarih Belli

Ünlü ekonomist Oğuz Oyan, canlı yayında en düşük emekli aylıklarına bir seyyanen zammın kesinlikle yapılacağını belirtti. Oyan tarih vererek, “10 bin TL’nin altında milyonlarca emekli mevut, onlar için bir düzenleme yapılabilir. Mart ayında değil de en geç Şubat ayında yapmaları gerekir” dedi.

"Kaynak var"

Hükümetin de seyyanen zam yapacak kadar bir imkanının olduğunun altını çizen Oğuz Oyan, “Geçen sene bütçe açıkları 1 trilyon 375 milyar liraya bağlandı. Fakat bu tahakkuk bazında şekillendi. Aslında gerçek nakit açığı 625 milyarda kaldı. Dolayısıyla ellerinde Bu yıla aktarılan bir kaynak var. Bu kaynakla bunu yapabilirler” ifadelerini kullandı.

Editör: Umut Gökdaş