Kış turizminin en popüler adreslerinden biri olan Uludağ, bu sezon da karşılıyor ama bu kez cüzdanlarınızı daha fazla zorlayacak. Kayak bilmeyenler ve kendi ekipmanları olmayan tatilciler için günlük maliyetlerin 5 bin liraya kadar çıktığı ifade ediliyor. Kar kalınlığının 24 santimetre olarak ölçüldüğü ve pistlerin kayak için hazır hale getirildiği sezonda birçok tatilci kara kara düşünüyor.

Türk Dünyası Yörük Türkmen Birliği’nden Bursa’da bir ilk Türk Dünyası Yörük Türkmen Birliği’nden Bursa’da bir ilk

A W105565 06

Kayak Eğitimi ve Ekipman Kiralama Ücretleri Neden Bu Kadar Yüksek?

Kayak Öğrenme Maliyeti ve Ekipman Ücretleri

Uludağ'da saatlik kayak eğitimi ücreti bin 750 ile 2 bin lira arasında değişirken, tam donanımlı bir gün geçirmek isteyenler için bu rakam 5 bin liraya ulaşabiliyor. Eğitim, ekipman kiralama ve skipass ücretlerinin toplamı, birçok kişi için büyük bir mali yük oluşturuyor.

A W105565 10

Diğer Kayak Merkezleri ile Karşılaştırma

Uludağ dışındaki diğer kayak merkezlerinde de durum farklı değil. Kars Sarıkamış'ta, Erzurum Palandöken'de ve Kayseri Erciyes'te de günlük skipass ve ekipman kiralama ücretleri dudak uçuklatıyor. Kayak öğretmenlerine göre, ekipmanları olanlar bu ücretleri ödemeden sadece skipass alarak kayabilecekler.

Yahya Usta'dan Açıklamalar

“Bu fiyat bireysel eğitimler içindir. Grup derslerinde bu rakam biraz daha geriye geliyor. Vatandaşımız kendi ülkesinde tatil yapabilmesi için bu rakamı bin 750 liraya çekmeyi düşünüyoruz.”

Türkiye Kayak ve Snowboard Öğretmenleri Dernek Başkanı Yahya Usta, eğitim ve ekipman fiyatlarının yanı sıra, otellerin ve esnafın da bu durumu değerlendirmesi gerektiğini belirterek, müşterilerin daha uygun fiyatlarla tatil yapabilmesi için çözüm yolları aranması gerektiğini vurguluyor.

A W105565 01

Kayak sezonunun geç açılması ve karın geç gelmesi gibi etkenler de otelleri ve tatilcileri etkiliyor. Fiyatların her geçen yıl artması ve tatilcilerin sürekli para harcamak zorunda kalması, kayak turizminin geleceğini de etkileyebilecek önemli faktörler arasında yer alıyor.

Editör: Umut Gökdaş