Geçtiğimiz yıllarda bir uçağı kaza yaptırarak paraşütle atlama anını YouTube hesabında paylaşan Trevor Jacob için beklenen hapis cezası kararı sonunda açıklandı. Jacob, izlenme hırsıyla gerçekleştirdiği tehlikeli stunt için federal mahkemede yargılandı.

Sinan Ateş Cinayeti: Azmettiricinin Sıradışı İtirafları Şok Etti! Sinan Ateş Cinayeti: Azmettiricinin Sıradışı İtirafları Şok Etti!

Uçak düşüren YouTube fenomeni için 6 ay hapis kararı!

Dünya genelinde milyarlarca takipçisi bulunan YouTube, içerik üreticilerine büyük kazançlar sağlayabiliyor, Bu nedenle bazı kullanıcılar beklenmedik ve tehlikeli eylemlerle dikkat çekmeye çalışabiliyor. Fakat bu kez ABD’li 29 yaşındaki Trevor Jacob’un uçağı düşürme girişimi, hukuki sonuçları beraberinde getirdi.

230512 Trevor Jacob

Trevor Jacob, olayın ardından federal polis tarafından yapılan inceleme sonucunda suçunu kabul etti ve olay yerindeki delillerin karartıldığını itiraf etti. Hatta Jacob, yaptığı son açıklamada olayın bir kurgu olduğunu ve ürün sponsorluğu için gerçekleştirdiğini iddia etse de videoda herhangi bir ürün yerleştirme veya reklamın olmaması dikkat çekti.

Federal mahkeme, Jacob’un izlenme hırsıyla gerçekleştirdiği bu tehlikeli eylem nedeniyle 20 yıl hapis cezası istemiyle dava açtı. Ancak sonuçlar açıklandığında, Jacob’un 6 ay hapis cezasına çarptırıldığı öğrenildi. Yargı sürecinde suçlarını itiraf ettiği için daha hafif bir ceza alan Jacob, izleyicileriyle paylaştığı tehlikeli stunt için adaletin karşısına çıkmış oldu.

Editör: TUNCAY ŞENTÜRK