Popüler canlı yayın platformu Twitch, geçtiğimiz hafta, Milli Piyango İdaresi'nin aldığı bir kararla Türkiye'de erişime kapatılmıştı. Ancak bugün, beklenmedik bir şekilde, bu erişim engelinin kaldırıldığı görüldü.

Twitch ve canlı yayın dünyasıyla ilgili bu son gelişme, kullanıcıları ve yayıncıları heyecanlandırdı. Peki, Twitch'in erişim engelinin kaldırılması nasıl oldu ve bu kararın ardında yatan sebepler neler?

Genç Gazete Twitch Erişim Engeli  Kalktı Canlı Yayınlara Yeniden Erişilebiliyor! (1)-1

Milli Piyango İdaresi'nden Sürpriz Karar

Birkaç gün önce, Milli Piyango İdaresi tarafından alınan ve canlı yayın platformu Twitch'e erişim engeli getiren karar, canlı yayın topluluğunda büyük bir hayal kırıklığı yaratmıştı. Ancak bugün, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) üzerinden yapılan sorgulamada, herhangi bir engelleyici kararın bulunamadığı görüldü. Twitch platformuna erişim denemeleri de başarıyla sonuçlandı.

Genç Gazete Twitch Erişim Engeli  Kalktı Canlı Yayınlara Yeniden Erişilebiliyor! (1)-2

BTK'nin 22 Şubat'ta Twitch'e getirilen erişim engeliyle ilgili olarak yaptığı açıklamada,

Microsoft, mobil cihazlar için yenilikçi yapay zeka modeli Phi-3 Mini'yi tanıttı! Microsoft, mobil cihazlar için yenilikçi yapay zeka modeli Phi-3 Mini'yi tanıttı!
“twitch.tv, 22/02/2024 tarihli ve 2024/7 sayılı Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü kararıyla erişime engellenmiştir.”

ifadeleri kullanılmıştı. Kumar içerikli yayınlar nedeniyle getirilen bu erişim engeli, platformun bu tür içerikleri yasaklamasıyla kaldırılmış olabilir, ancak kesin bir açıklama henüz yapılmadı.

Erişim engelinin kaldırılmasının ardından Twitch kullanıcıları, sevdikleri yayıncıların canlı yayınlarını yeniden izlemeye başladılar. 

Genç Gazete Twitch Erişim Engeli  Kalktı Canlı Yayınlara Yeniden Erişilebiliyor! (2)

Editör: AYHAN BAYRAKTAR