Artık araç sahipleri, yaz ve kış lastiği denetimlerinin kaldırıldığı bir döneme giriyor. Periyodik muayenelerde, lastik diş derinliğinin en az 1,6 mm olması, yola elverişlilik muayenelerinde 2 mm olarak belirlendi. 

Bu yeni düzenlemeler sayesinde, araç sahipleri artık zaman alıcı lastik değişim işlemlerini yapmak zorunda kalmayacak. Bunun yerine, lastiklerin diş derinliği gibi, araç güvenliği açısından daha önemli olan kontroller üzerinde durulacak. Bu, sadece zaman tasarrufu sağlamakla kalmayıp, aynı zamanda araç güvenliğini de artırmak için gerekli bakım ve onarım işlemlerini kolaylaştıracaktır.

Merkez'in 'Enflasyon Raporu' 9 Mayıs'ta açıklanacak Merkez'in 'Enflasyon Raporu' 9 Mayıs'ta açıklanacak

Tüvtürkistasyonn

TÜVTÜRK'ten yapılan açıklamada, "Bu değişikliklerle, araç muayenesi sürecini daha hızlı, verimli ve kullanıcı dostu hale getirmeyi hedefliyoruz." denildi.

Sürücülerin ve araç sahiplerinin hayatını kolaylaştıracak bu yenilikler, güvenli ve hızlı bir muayene sürecine olanak tanıyarak, trafiğin daha güvenli hale gelmesine katkıda bulunacak. TÜVTÜRK'ten gelen bu flaş hamle, araç muayenelerinde yeni bir dönemi işaret ediyor.

Editör: Umut Gökdaş