Azerbaycan Mobilya Kalite Derneğini de bünyesinde barındıran QM Grup Direktörü Ali Verdiyev ile Azerbaycan"ın önde gelen mobilya firmalarından Emba Wood"un yetkilisi Medad Rüstemov, TÜV Rheinland İnegöl Mobilya Test Laboratuarı Direktörü Adem Durmaz"ı ziyaret etti. Ziyarette konuşan Durmaz: "Azerbaycan Kalite Derneği ve Azerbaycan"da faaliyet gösteren önemli firmalardan Emba Wood"un şirket yetkilisi bizleri İnegöl"de yeni açılmış olan TÜV Rheinland"ı ziyaret ettiler. Bu ziyaretin asıl sebebi öncelikle karşılıklı birbirimizi daha iyi tanımak, amaç İnegöl"deki açılmış olan test laboratuarımızın yeterliliği, teknik özelliklerini kardeş ülke Azerbaycan"la da paylaşmak. Hem kalite derneğimizle hem de ülkenin sayılı firmalardan olan Emba Wood ile bu bilgileri paylaşmak. Bundan dolayı çok mutluyuz. Burada kendilerine laboratuardaki teknik yeteneklerimizi, TÜV Rheiland"ın kabiliyetini göstermeyi ve önümüzdeki yıllarda oluşabilecek işbirliklerinin de temelini atmayı planlıyoruz. Gönül istiyor ki sadece İnegöl"deki mobilya firmalarının değil Azerbaycan"daki firmaların da dünyaya ihracat yapan kaliteli firmalar olması" dedi.

3 ÜLKEDE 4 ÜRETİM TESİSİ

Altın fiyatları zirveye tırmanıyor: Gram ve çeyrek altında son durum Altın fiyatları zirveye tırmanıyor: Gram ve çeyrek altında son durum

Emba Wood Yetkilisi Medad Rüstemov da firmalarının 1996 yılında kurulduğunu kaydederek: "Azerbaycan"da kuruldu. Ardından Gürcistan, 2010 yılında da Ukrayna"da üretim tesisleri kurduk. 2 üretim tesisimiz Gürcistan"da, 1 üretim tesisimiz de Ukrayna"da var. Satış olarak Orta Asya ülkelerine ihracat yapıyoruz. Bu ülke sayısını arttırma düşüncesindeyiz. Bizim önceliğimiz kalite artırımı. Bunun için de şirket bünyesinde bir test laboratuarının kurulması amacıyla TÜV Rheinland ile bu işi nasıl yapabiliriz düşüncesi içerisinde ziyaret geldik. Görüşmelerimiz devam ediyor. Kısa bir zamanda da böyle bir laboratuarın kurulması için çalışmalara başlayacağız" ifadelerini kullandı. Verdiyev ve Rüstemov TÜV Rheinland"ı gezerek test çalışmaları hakkında Adem Durmaz"dan bilgiler aldılar.