Türkiye ile ABD arasındaki F-16 satış ve modernizasyon anlaşmasında, Kongre onayının ardından resmi süreç başlayacak. Lockheed Martin'in tesislerindeki kapasite sınırlamaları nedeniyle, TUSAŞ'ın bu süreçte önemli bir rol oynaması planlanıyor.

Üretim ve Modernizasyon İçin TUSAŞ Devrede

TUSAŞ, F-16 üretimi ve modernizasyonu için tecrübesi ve altyapısıyla görev alması bekleniyor. 1987-2012 yılları arasında 270 F-16 savaş uçağının montajını ve modernizasyonunu gerçekleştiren TUSAŞ, şu anda da Blok 30, Blok 40 ve Blok 50 tipi F16'ların modernizasyon işlemlerine devam ediyor.

Lockheed Martin'in Üretim Kapasitesi ve TUSAŞ'ın Rolü

“Lockheed Martin'in F-16 üretim tesisinde aylık kapasite 4 uçak ile sınırlı. Bu nedenle, envanterdeki Türk F16'larına entegre edilecek 79 modernizasyon kiti için TUSAŞ'ın görev alması planlanıyor.”

TUSAŞ, modernizasyon kitlerinin entegrasyonu ve üretim sürecinde önemli bir role sahip olacak. Lockheed Martin yetkilileri, TUSAŞ'ın F-16 modernizasyon ve üretim hatlarını inceleyerek işbirliği seçeneklerini değerlendiriyor.

Boşanmada yeni dönem: 3 yıllık bekleme iptal edildi Boşanmada yeni dönem: 3 yıllık bekleme iptal edildi

Türkiye'deki F-16 Üretimi İçin İşbirliği Seçenekleri

Türkiye için üretilecek F16'lar için TUSAŞ ile Lockheed Martin firmalarının işbirliği yapması ve uçakların bir bölümünün montajının Türkiye'de yapılması gündemde. Bu işbirliği, Türkiye'nin savunma sanayiindeki yerini daha da güçlendirecek.

Editör: Fırat Çelik