Milli Savunma Bakanlığı kaynaklarından alınan bilgilere göre, ABD Kongresi'nde onay süreci tamamlanan Türkiye'ye yönelik F-16 savaş uçağı tedariki ve modernizasyon planlarının bu yılın haziran-temmuz aylarında hayata geçirilmesi bekleniyor. Türkiye, 40 adet F-16 Blok-70 tedariki ve mevcut 79 adet F-16 uçağının Viper Modernizasyonu için ABD'ye resmi talepte bulunmuş, talep 26 Ocak 2024'te ABD yönetimince kabul edilmiş ve 11 Şubat 2024 tarihinde Kongre onay süreci tamamlanmıştır.

İran Cumhurbaşkanı Reisi, helikopter kazası öncesinde Aliyev ile Azerbaycan-İran sınırında bir araya geldi İran Cumhurbaşkanı Reisi, helikopter kazası öncesinde Aliyev ile Azerbaycan-İran sınırında bir araya geldi

Milli Savunma Bakanlığı, Şubat ayı sonuna kadar Türkiye'ye iletilecek taslak Teklif ve Kabul Mektuplarının incelenmesinin ardından, projeye son halinin verilmesiyle birlikte 2024 yılı haziran-temmuz aylarında sürecin resmen başlatılacağını duyurdu. Ayrıca, modernizasyon faaliyetleri ve yeni tedarik edilecek uçakların üretim işlemlerinin Türkiye'de gerçekleştirilmesine yönelik görüşmelerin de devam ettiği bildirildi.

F-16 kullanımıyla ilgili çıkan iddialara cevap veren Milli Savunma Bakanlığı, uçakların kullanımının herhangi bir şarta bağlı olmadığını ve F-35 programıyla ilgili duruşta herhangi bir değişiklik olmadığını belirtti.

Ayrıca Milli Savunma Bakanlığı, Tuzla Piyade Okulu'nda meydana gelen ve soruşturmaya konu olan olayla ilgili olarak, adli ve idari süreçlerin tarafsız ve tavizsiz bir şekilde yürütüldüğünü, Türk Silahlı Kuvvetlerinin disiplin ve hiyerarşisine zarar verecek hiçbir unsura müsamaha gösterilmeyeceğini vurguladı.

Terörle mücadele konusunda da Irak ile yapılan görüşmelerde ortak hareket edilmesinin önemi üzerinde duruldu. Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’in Irak ziyareti sırasında, iki ülke arasındaki işbirliğinin güçlendirilmesi, hudut güvenliği ve terörle mücadelede işbirliği gibi konular ele alındı.

Editör: Fırat Çelik