TBMM Dijital Mecralar Komisyonu'nda gerçekleşen toplantıda, TikTok'un Türkiye Sözcüsü Emir Gelen tarafından yapılan açıklamalar gündemi meşgul etti. Gelen, sosyal medya devinin uygunsuz içerikle mücadele konusundaki adımlarını ve kara para aklama önlemleri için kurulan özel bir timden bahsetti.

Türkiye'nin gündemini derinden sarsan TikTok toplantısı

Canlı yayınlarda para alan ve veren kullanıcılardan kimlik ibrazı zorunluluğu getirildiğini açıklayan Gelen, bu önlemin platforma ciddi zararlar verdiğini ve TikTok'un bu tür faaliyetlere aracılık etmek istemediğini vurguladı. Ayrıca, Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) ile işbirliği yaparak kara para aklama önlemleri konusunda toplantılar düzenlediklerini belirtti.

Türkiye'nin gündemini derinden sarsan TikTok toplantısı

TikTok'un içerik temizliğiyle ilgili olarak Gelen, kullanıcı şikayeti gelmeden yüzde 98,54 oranında içeriğe müdahale ettiklerini ve Türkiye'de 10 ay içinde 16 milyon içeriği kaldırdıklarını ifade etti. Şiddet, müstehcenlik, hayvan istismarı, taciz ve zorbalık, dezenformasyon gibi topluluk kurallarını ihlal eden içeriklere karşı kararlı bir tutum sergilediklerini belirtti.

Türkiye'nin gündemini derinden sarsan TikTok toplantısı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın CHP Genel Başkanı Özel’i Kabulü Sona Erdi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın CHP Genel Başkanı Özel’i Kabulü Sona Erdi

Toplantıda ayrıca TikTok'un vergi ödemelerine dair önemli bilgiler de paylaşıldı. Gelen, 2022 yılında 93 milyon TL olan vergi ödemelerinin, 2023 yılının ilk 10 ayında 449 milyon TL'ye ulaştığını açıkladı.

Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, hükümetin yasaklama ve sansüre karşı olduğunu belirterek, özgürlüklerin savunulurken bireyin korunması ve gençlerin sağlıklı biçimde yetişmesinin önemine vurgu yaptı. Ancak, TikTok'un kapatılması taleplerine de değinerek, aile mahremiyeti ve çocuklara yönelik uygulamalarda yaş filtrenin sıkı biçimde uygulanması gerektiğini ifade etti.

WhatsApp’ta Genç Gazete kanalını takip edin:
https://whatsapp.com/channel/0029Va9sUvv7YSdBkk9nnX0G
KANALI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYIN
NASIL TAKİP EDEBİLİRSİNİZ ?
Eğer bu yazıyı mobil web tarayıcıdan ya da uygulamadan okuyorsanız BURAYA tıklayarak abone olabilirsiniz.
Whatsapp İhbar Hattımıza haber göndermek için;
0532 696 30 57