Türkiye'de elektrik tüketimi ve üretimi arasındaki dinamikler, günlük yaşamın temel bir parçası olarak önemli bir gösterge niteliği taşır. Türkiye Elektrik İletim AŞ'nin paylaştığı son verilere göre, ülkede dün gerçekleşen günlük elektrik tüketim ve üretim rakamları yakından incelendi.

Bor Madeni: Mucizevi Özellikleri ve Türkiye için Önemi Bor Madeni: Mucizevi Özellikleri ve Türkiye için Önemi

Günlük bazda, dün Türkiye genelinde toplam 893 bin 713 megavatsaat elektrik üretildiği belirlendi. Bu üretim miktarı ile karşılaştırıldığında, aynı gün içerisinde tüketilen elektrik miktarı ise 896 bin 916 megavatsaat olarak kaydedildi. 

Gün içindeki elektrik tüketimi dalgalanmalarına bakıldığında, en yüksek tüketim saat 21.00'de 41 bin 554 megavatsaat ile kayıtlara geçerken, en düşük tüketim saat 03.00'te 31 bin 105 megavatsaat olarak ölçüldü. 

Elektrik üretim kaynaklarına ilişkin detaylara göre, ithal kömür santralleri yüzde 24,3 pay ile üretimin başını çekerken, bunu yüzde 16,7 ile doğal gaz santralleri ve yüzde 16,1 ile barajlı hidroelektrik santralleri takip etti. 

Ayrıca, gerçekleştirilen elektrik ticareti verileri de dikkat çekiciydi. Türkiye, 4 bin 202 megavatsaat elektrik ihracatı yaparken, 7 bin 418 megavatsaat elektrik ithalatı gerçekleştirdi. 

Kaynak: Haber Merkezi