Ocak 2024'te Türkiye genelinde milyonlarca vatandaşın geliri, emekli maaşları ve memur maaşları başta olmak üzere artacak. Bakan Mehmet Şimşek ve Bakan Vedat Işıkhan'ın koordineli çabalarıyla yürütülen çalışmalar, Aralık ayının son haftasında maaş zammı konusunu gündemin önemli bir noktasına taşıyacak.

IBAN Denetimi: Alıcı, Satıcı ve IBAN Kiralayanın Başına Ne Gelir? IBAN Denetimi: Alıcı, Satıcı ve IBAN Kiralayanın Başına Ne Gelir?

Türkiye genelinde milyonlarca vatandaşın geliri artacak

Emekli maaşı zammı için yapılan çalışmalarda ilk adım olarak asgari ücretin belirleneceği bildirildi. Aralık ayı enflasyon rakamları, refah payı hariç emekli kök maaş zammı ve memur zam oranlarının belirlenmesinde kritik bir rol oynayacak. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından 3 Ocak'ta açıklanacak olan Aralık ayı enflasyon oranları, 6 aylık enflasyon rakamlarını netleştirecek.

Türkiye genelinde milyonlarca vatandaşın geliri artacak

Kasım ayında yüzde 3,28 olarak açıklanan enflasyon oranına ek olarak, 5 aylık enflasyonun yüzde 33,66 olarak kaydedildiği ifade edildi. Bu rakamlar, Merkez Bankası'nın 2023 yılı sonu enflasyon tahminleriyle uyumlu bir şekilde gerçekleşti. Milyonlarca emekli, kamu çalışanı ve sosyal yardım alan vatandaşın beklentilerini yansıtan bu veriler, zam oranlarının büyük ölçüde netleşmesine katkı sağladı.

Türkiye genelinde milyonlarca vatandaşın geliri artacak

Aralık ayının son haftasında gerçekleşecek olan asgari ücret belirleme süreci ve TÜİK'in açıklayacağı enflasyon rakamlarıyla birlikte, Türkiye genelinde milyonlarca vatandaşın gelir artışıyla ilgili resmi bilgiler ortaya çıkacak.

WhatsApp’ta Genç Gazete kanalını takip edin:
https://whatsapp.com/channel/0029Va9sUvv7YSdBkk9nnX0G
KANALI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYIN
NASIL TAKİP EDEBİLİRSİNİZ ?
Eğer bu yazıyı mobil web tarayıcıdan ya da uygulamadan okuyorsanız BURAYA tıklayarak abone olabilirsiniz.
Whatsapp İhbar Hattımıza haber göndermek için;
0532 696 30 57