Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu tarafından, bu hafta bazı uluslararası anlaşmaların onaylanmasının uygun bulunmasına dair kanun teklifleri üzerinde çalışma yapacak. 

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde Bu hafta neler görüşülecek?

Haftalık çalışma 28 Kasım Salı günü başlayacak olan Genel Kurulda, uluslararası anlaşmaların onaylanmasına dair önemli kararlar alınması bekleniyor. 

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde Bu hafta neler görüşülecek?

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda ekonomiye dair yeni düzenlemeler içeren bir kanun teklifi üzerinde görüşmeler yapılacak. Bu teklif kapsamında vergi borçlarına karşılık gayrimenkul alınmasına dair düzenleme süresinin 31 Aralık 2028 yılına kadar uzatılması bekleniyor. 

Ayrıca, genel afet bölgesi ilan edilen yerlerde yüksek fiyat tespit edilmesi durumunda ceza tutarın 10 kat uygulanmasına yönelik olarak ekonomiye dair önemli düzenlemeler gündemde yer alıyor.

Salı günü ve çarşamba günleri, Meclis'te grupları bulunan siyasi partilerin grup toplantıları gerçekleştirilecek. Bu toplantılarda partilerin güncel konular ve siyasi gelişmelere dair değerlendirmeler ön plana çıkacak.

Türkiye'nin dış politikasına yönelik önemli bir konu gündemde yer aldı. TBMM Dışişleri Komisyonu'nda İsveç'in NATO'ya katılım protokolün onaylanması uygun olarak bulunduğuna dair kanun teklifinin görüşmeleri hızla devam edecek.

Bu haftaki gündemde ayrıca, Libya'ya asker gönderilmesi için verilen iznin süresi 24 ay uzatılmasına dair Cumhurbaşkanlığı tezkeresi yer alacak.

WhatsApp’ta Genç Gazete kanalını takip edin:
https://whatsapp.com/channel/0029Va9sUvv7YSdBkk9nnX0G
KANALI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYIN
NASIL TAKİP EDEBİLİRSİNİZ ?
Eğer bu yazıyı mobil web tarayıcıdan ya da uygulamadan okuyorsanız BURAYA tıklayarak abone olabilirsiniz.
Whatsapp İhbar Hattımıza haber göndermek için;
0532 696 30 57