Milli Savunma Bakanlığı (MSB), İran topraklarından ateşlendiği belirlenen ve Türk hava sahasına giren bir balistik mühimmatın, Doğu Akdeniz’de konuşlu NATO hava ve füze savunma unsurları tarafından etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Bu olay, Mart ayı içerisinde Türkiye sınırlarına yönelen dördüncü balistik mühimmat ihlali olarak kayıtlara geçti.

Ticaret Bakanlığı’ndan CHP’ye "İsrail" Cevabı: "Ticaret Sıfır, İddialar İftiradır!"
Ticaret Bakanlığı’ndan CHP’ye "İsrail" Cevabı: "Ticaret Sıfır, İddialar İftiradır!"
İçeriği Görüntüle

Mart Ayında Füze Trafiği: 4. Müdahale

Bölgede artan gerilimle birlikte, Mart ayının başından bu yana Türk hava sahasına yönelen mühimmat sayısı dörde yükseldi. Daha önce Hatay ve Gaziantep semalarında gerçekleşen önlemelerin ardından, bu son müdahale de Doğu Akdeniz’de konuşlu savunma sistemleri tarafından başarıyla gerçekleştirildi.

Mart 2026 Balistik Mühimmat İhlalleri Tablosu:

Tarih Müdahale Bölgesi Düşen Parça / Debris Durum
4 Mart 2026 Doğu Akdeniz / Hatay Hatay (Dörtyol) İmha Edildi
9 Mart 2026 Gaziantep Hattı Gaziantep (Boş Arazi) İmha Edildi
13 Mart 2026 Adana / İncirlik Hattı Bilgi Paylaşılmadı İmha Edildi
30 Mart 2026 Doğu Akdeniz Henüz Bildirilmedi İmha Edildi

MSB’den Net Mesaj: "Tereddütsüz Tedbir Alınmaktadır"

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, Türkiye’nin toprak bütünlüğü ve hava sahası güvenliği konusundaki kararlılığı bir kez daha vurgulandı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"İran’dan ateşlendiği belirlenen ve Türk hava sahasına giren bir balistik mühimmat, Doğu Akdeniz’de konuşlu NATO hava ve füze savunma unsurları tarafından etkisiz hale getirilmiştir. Ülkemizin topraklarına ve hava sahasına yönelen her türlü tehdide karşı gerekli tedbirler kararlılıkla ve tereddütsüz bir şekilde alınmakta, bölgedeki bütün gelişmeler millî güvenliğimiz öncelenerek dikkatle takip edilmektedir."

Bölgesel Gerilim Takip Altında

Ortadoğu’da Şubat ayı sonunda başlayan askeri hareketliliğin ardından İran’ın misilleme amaçlı mühimmat trafikleri, Türkiye’nin hava savunma doktrinini ve NATO ile eş güdümünü test etmeye devam ediyor. Güvenlik kaynakları, radarların bölgeyi 7/24 izlediğini ve herhangi bir risk durumunda angajman kurallarının derhal işletildiğini belirtiyor.

Kaynak: İHA