AK Parti'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Turgut Altınok, kendisine yöneltilen, malvarlığı beyanında yer almayan 600 dairesi olduğu iddialarını kesin bir dille reddetti. Sosyal medyada ve çeşitli haber kaynaklarında yer alan bu iddialar üzerine bir açıklama yapan Altınok, bu durumu "manipülatif çaba" olarak nitelendirerek, siyasete girmeden önce elde edilen mal varlığının sorgulanmasının gereksiz olduğunu vurguladı.

Altınok, yaşanan bu durumu siyasi bir manipülasyon çabası olarak değerlendirerek, "Yönlendirilmiş anket sonuçlarının aksine, sokakların ve başkentimizin bana olan sevgisi ve güveni artmaktadır. Bu nedenle, karşı tarafın moral bozukluğu ve çaresizlik içinde olduğunu gösteren asılsız haberler üretilmeye başlanmıştır" şeklinde konuştu.

Belediye başkanlığı sürecinde malvarlığında bir azalma yaşandığını ifade eden Altınok, bu tür gerçek dışı iddiaların panik yaratma amacı taşıdığını belirtti. Ayrıca, bu tür yalan ve iftira niteliğindeki haberleri yayanlar hakkında yasal işlem başlatılacağını da ekledi.

Altınok'un açıklamaları, siyasete girmeden önce edindiği mal varlığının, siyasi bir eleştiri konusu olmaması gerektiğini savunurken, kendisine yönelik iddiaların siyasi rakipler tarafından yapılan manipülasyonlar olduğunu öne sürüyor.

CHP Genel Başkanı Özel'den Dervişoğlu’na tebrik CHP Genel Başkanı Özel'den Dervişoğlu’na tebrik

Kaynak: Haber Merkezi