Yerel seçime 2 aydan kısa süre kala, Tunceli'de il merkezi ve ilçeler için yerel ittifakın oluştuğu ve ortak adaylar üzerinden seçime gidileceği yapılan açıklama ile kamuoyuna duyuruldu.

İttifak açıklamasının yapıldığı Grand Şaroğlu Otel’de; Emek Partisi İstanbul Milletvekili ve Emek Partisi Genel Başkan Yardımcısı İskender Bayhan, DEM Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Eşbaşkan Yardımcısı ve Batman Milletvekili Mehmet Rüştü Tiryaki, Sosyalist Meclisler Federasyonu temsilcisi ve HDP İstanbul eski Milletvekili Erdal Ataş, Emek ve Özgürlük Cephesi temsilcisi Gökmen Yeşil, Partizan temsilcisi Leyla Elma ve çok sayıda davetli katıldı.

“Bölgemizde ve dünyamızda büyük alt üst oluşların yaşandığı bir konjonktürde demokrasinin neredeyse fiilen lağvedildiği, emekçilerin büyük bir yoksulluğun pençesine itildiği, savaş yanlısı politikaların yoğunlaştığı koşullarda 31 Mart 2024 yerel seçimlerine gidiyoruz.

Emek, barış, özgürlük ve demokrasi değerleri temelinde Dersim halkının söz ve kararının egemen olacağı, tüm kent dinamiklerinin katılım ve katkısına açık kent uzlaşısı zemininde buluşuyoruz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Kürecik iddialarına sert tepki Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Kürecik iddialarına sert tepki

Kadınların, gençlerin; emekçilerin, üreticilerin sesi olarak, yerel yönetimlerin demokratikleşmesi ve Dersim'de yaşayanların kendilerini yönetebilmesi için buluşuyoruz.

Dersimin il merkezinde, yedi ilçesinde ve bir beldesinde Dersim halkının siyasi tercihlerinin, temsilde adaletin sağlanması amacıyla Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM PARTİ), Emek Partisi (EMEP), Türkiye İşçi Partisi (TİP), Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF), Emek Özgürlük Cephesi (EÖC), Partizan olarak 31 Mart 2024 yerel seçimlerde ortak ve birleşik mücadeleye davet ediyoruz.”

Editör: Fırat Çelik