2.etap TOKİ"nin İnegöl Belediyesi"nden ruhsat almadığı ve kaçak durumda olduğuna ilişkin soruları yanıtlayan Belediye Başkanı Alinur Aktaş: "TOKİ"de bir sorun yok. Her şey normal seyrinde devam ediyor. Benim 2.etap TOKİ ile ilgili yaptığım bir tek basın açıklamasını ispat etsinler" Evet, projelerimizde söylüyoruz, zira biz yer tahsis ettik. Ben bir kere dahi ne orada inceleme yaptım, ne temel atma törenine katıldım ne de başka bir şey yaptım. Ama benim ekibim, Başkan yardımcım TOKİ"nin İnegöl"e gelmesi adına büyük bir fedakârlık ortaya koyuyorlar. Bu arkadaşlarımızın ruhsat başvuruları var. Hiçbir eksiklikleri yok. TOKİ nefes dahi aldırmıyor. 15 günde bir inceleniyor. Geçen cumartesi TOKİ teknik eleman ve mühendisleri ile buradaydı. Aşama aşama bunları denetliyorlar. Sadece bu arkadaşların yatırmadıkları 90 bin TL harç vardı. Bildiğim kadarıyla parada yatırılacaktı. Bugün yatar, yarın yatar hiç fark etmez. Bunun da bir süresi var. Şunu da unutmamak gerekiyor ki muhatap olduğumuz devlet. Ama sağ olsun bir zatı muhterem almış bunu yanlış yapıyormuşuz, hilekarla basit bir iş yapıyormuşuz gibi sunum yaptı. O vatandaşı da bu millet tanıyor, bizi de tanıyor. Ben bunu kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Gayr-i kanuni hiçbir şey yok. Bize çarşaf çarşaf reklam yapıyor diyor ama ben oraya hiç gitmedim"

"KESİNLEŞMİŞ PROJE YOK"

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kutlu Olsun! 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kutlu Olsun!

Basın mensuplarının Okullar Bölgesinin oluşumuyla alakalı kararın İnegöl Belediyesi"ne gönderilmesi konusundaki sorusunu ise Aktaş, şöyle yanıtladı: "Şu an yeni eğitim kampusu düşünülerek bir çalışma yapılıyor. Yakında toplantısı yapılacak. İnegöl Belediyesi olarak bize düşen bir şey varsa bütün imkânlarını sonuna kadar kullanarak çalışma yapar. İlköğretimle alakalı hangileri ilkokul hangileri ortaokul olacak, hangi Mesleki bölümler ve liseler taşınacak, diğer alanlarla ilgili nasıl bir uygulama olacak bu konuşulacak. Bizim üzerimize ne düşerse biz onu yaparız. Şu an kesinleşmiş bir durum yok. Tarım Lisesi deniyor ama Bursa"da Tarım Lisesi"nin yarısı boş. Spor Lisesi ne kadar karşılık bulacak. Bunların kesinleşmesi gerekiyor. Ama bize düşen bir şey varsa her daim yerine getiririz"