Türkiye'nin elektrikli otomobil pazarında Togg'un yükselişi dikkat çekiyor. Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği'nin (ODMD) verilerine göre, geçen ay elektrikli otomobil satışlarında Togg bir kez daha zirvede yer aldı. Togg'un 1625 adetlik satışıyla pazarda liderliği sürdürmesi, Türkiye'nin elektrikli otomobil segmentindeki güçlü konumunu bir kez daha ortaya koydu.

BYD Seal U DM-i, Avrupa'dan önce Türkiye’de satışa çıktı! BYD Seal U DM-i, Avrupa'dan önce Türkiye’de satışa çıktı!

ODMD tarafından derlenen verilere göre, ocak ayında Türkiye genelinde otomobil ve hafif ticari araç satışları, önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 56,6 artarak 79 bin 701'e yükseldi. Bu rakamlar, Türkiye'nin tarihindeki en yüksek ocak ayı satış verileri olarak kayıtlara geçti. Ocak ayında otomobil satışları yüzde 71,7 artışla 64 bin 41 adet, hafif ticari araç satışları ise yüzde 15,1 yükselişle 15 bin 660 oldu. Elektrikli otomobil pazarında Togg'un başarısının yanı sıra hibrit araçların da dikkat çekici bir performans sergilediği görülüyor.

Hibrit otomobiller, geçen ay 10 bin 260 adetlik satışla pazarda ikinci sırayı aldı. Tam elektrikli otomobil satışlarında ise dikkat çekici bir artış yaşandı. Geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 401 artışla 3 bin 973 adetlik satış gerçekleşti. Bu artışla birlikte tam elektrikli otomobillerin pazar payı yüzde 5,5'e yükseldi. Togg'un başarısının yanı sıra, Alman markaları da Türkiye elektrikli otomobil pazarında önemli bir rol oynuyor. Togg'u takip eden markalar arasında 260 adetle Mercedes-Benz, 228 adetle BMW, 2020 adetle Tesla ve 155 adetle BYD yer alıyor. Model bazlı incelediğimizde ise Togg T10X en fazla satılan model olurken, Tesla Model Y ikinci sırada yer aldı. 

Editör: Fırat Çelik