Günlük hayatımızda yaygın bir şekilde kullanılan mesajlaşma platformu Telegram, önemli bir dönemece ulaştı. Şirketin kurucu ortağı Pavel Durov, Financial Times'a yaptığı açıklamalarda, Telegram'ın 900 milyonun üzerinde kullanıcıya sahip olduğunu duyurdu. Bu rakam, platformun ne kadar büyük bir kitleye hitap ettiğini gösteriyor.

Türkiye’de Sadece Elazığ’da Üretiliyor: Vişneli Badem Şekerine İlgi Büyük Türkiye’de Sadece Elazığ’da Üretiliyor: Vişneli Badem Şekerine İlgi Büyük

Durov'un verdiği bilgilere göre, Telegram gelecek yıl karlı olmayı hedefliyor ve bu doğrultuda halka arz düşüncesi gündemde. Şirketin halka arzının 2026 yılından önce gerçekleşmesi bekleniyor. Durov ayrıca, yatırımcılardan 30 milyar dolar değerleme üzerinden yatırım teklifi aldıklarını da paylaştı. Bu da Telegram'ın piyasa değerinin oldukça yüksek olduğunu gösteriyor.

Reddit'in de halka arz başvurusunu gerçekleştirdiği ve 6,4 milyar dolar değerleme üzerinden halka arz gerçekleştirmeyi hedeflediği hatırlatıldı. Reddit'in halka arzından yaklaşık 750 milyon dolar elde etmeyi planladığı belirtildi.

Kaynak: Haber Merkezi