Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın CHP Genel Başkanı Özel’i Kabulü Sona Erdi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın CHP Genel Başkanı Özel’i Kabulü Sona Erdi

Türkiye'nin siyasi ve ekonomik geleceği, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın Manisa ziyareti sırasında gündeme geldi. Bakan Yumaklı, ülkenin bölgesel ve küresel düzeyde üstlendiği roller ve iç gelişmeler hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu, aynı zamanda Gazze'deki trajik duruma ve Türkiye'nin bu konudaki tutumuna dikkat çekti.

Manisa'nın Tarımsal Başarısı ve Türkiye'nin Ekonomik Gelişim

Bakan Yumaklı, Manisa'ya yapılan 30 milyar TL'lik tarım yatırımlarını ve bölgenin ihracattaki başarısını öne çıkardı. Bu yatırımların, Türkiye'nin tarım ve ihracat alanında kaydettiği ilerlemeyi gösterdiğini vurguladı.

Dünya Sahnesinde Türkiye'nin Yeri

Bakan, Türkiye'nin uluslararası konjonktürde karşılaştığı zorluklar ve bu zorlukların üstesinden gelme kapasitesini vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin sadece kendi sınırları içinde değil, küresel sorunlara karşı da sorumluluk alması gerektiğini belirtti.

Bakan Yumaklı, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına ve bölgedeki insanlık dramına dikkat çekti. Türkiye'nin, Gazze'deki masumların korunması ve bölgedeki şiddetin sona erdirilmesi için güçlü bir duruş sergilemesinin önemine vurgu yaptı.

Kaynak: iha