HAMZABEY TARİH FIŞKIRIYOR

Osmanlı'nın ilk şehidi olan Baykoca'nın türbesinin bulunduğu Hamzabey Mahallesi bünyesinde barındırdığı tarihi eserlerle dikkat çekiyor. İnegöl'ün eski yerleşim yerlerinden olan mahallede bir evin bahçesinde 550 yıllık tarihi hamam bulunuyor.

Şuanda atıl bir vaziyette bekleyen hamam, restore edilerek yeniden ayağa kalmayı bekliyor. Kuruluk altında kalan hamamda tarihi kalıntılar göze çarparken, hamamın duvarların ilk günkü gibi ayakta duruyor.

KÜLLİYE ALANINDA BULUNUYOR

Mahalle muhtarı Sadullah Arda, "Köyümüz İnegöl'ün en eski yerleşim yerlerinden. Burası eskiden cami, medrese ve hamamı içerisinde barındıran külliyeymiş. Külliye alanı içerisinde bulunan hamam da, mahallemizdeki bir evin bahçesinde bulunuyor. Aile tarafından depo olarak kullanılan hamamın restore edilmesini istiyoruz. Yetkililerden bu konuda destek bekliyoruz. Hamamın duvarları halen ayakta duruyor." diye konuştu.

TARİHİ HAMAM EVİN BAHÇESİNDE

Geleceğin Sınırlarını Zorlayan Sanat: Fütürizmin Çarpıcı Vizyonu Geleceğin Sınırlarını Zorlayan Sanat: Fütürizmin Çarpıcı Vizyonu

Ev sahibi Hatice Çelikkol ise 35 yıldır evde yaşadıklarını ifade ederek, "Ev yaptıktan sonra tarihi hamamın varlığından haberdar olduk. Kullanılmayan hamamı biz depo olarak kullanıyoruz. Fakat hiçbir şekilde zarar verilmedi. Biz de buranın restore edilerek yeni bir görünüme kazandırılarak turizme kazandırılmasını istiyoruz" dedi.