Fenerbahçe’nin Brezilyalı futbolcusu Anderson Talisca, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda oynanan Sturm Graz karşılaşmasına da golle başladı. Talisca, Chobani Stadı’ndaki mücadelenin 9. dakikasında ağları havalandırarak sarı-lacivertlileri 1-0 öne geçirdi.
Bu sezon çıktığı tüm karşılaşmalarda gol atan Brezilyalı yıldız, Fenerbahçe’nin Şampiyonlar Ligi elemelerinde kaydettiği 3 golün de sahibi oldu.
Kalabalık savunmanın arasından vurdu
Fenerbahçe, 9. dakikada sol kanattan geliştirdiği atakta etkili paslarla rakip ceza sahasına yaklaştı. Kerem, rakibinden sıyrıldıktan sonra sırtı kaleye dönük durumdaki Talisca’ya pasını aktardı.
Kalabalık savunmanın arasında şık bir dönüş yapan Talisca, sol ayağıyla uzak direğe gönderdiği vuruşla topu ağlarla buluşturdu. Brezilyalı futbolcunun golü Kadıköy’de büyük sevinç yaşattı.
Eleme gollerinin tamamı Talisca’dan
Fenerbahçe, bir önceki turda Polonya temsilcisi Gornik Zabrze’yi 1-0 ve 1-1’lik sonuçlarla elemişti. Sarı-lacivertli takımın bu iki karşılaşmadaki gollerini de Talisca kaydetmişti.
Sturm Graz karşısında da gol atan yıldız oyuncu, Şampiyonlar Ligi elemelerindeki gol sayısını 3’e yükseltti.
Greenwood ilk kez 11’de
Fenerbahçe’nin yeni transferi Mason Greenwood, Sturm Graz karşılaşmasıyla birlikte sarı-lacivertli formayla ilk kez başlangıç kadrosunda görev aldı.
N’Golo Kante de bu sezon ilk maçına çıktı. Bir süredir takımla antrenman yapan 35 yaşındaki orta saha oyuncusuna Teknik Direktör İsmail Kartal ilk 11’de görev verdi.


