Tahsildaroğlu Süt Ürünleri, bazı basın kuruluşları ve sosyal medya platformlarında markaya ait peynir ürünüyle ilgili yer alan haberlerin ardından yazılı açıklama yayımladı.
Şirketin açıklamasına göre Alo 174 Gıda Hattı’na iletilen bir tüketici şikâyetinin ardından, 290625 parti numaralı 400 gramlık “Olgunlaştırılmış Klasik Kırık Beyaz Peynir” ürününden zincir market rafında numune alındı.
Kocaeli Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü tarafından yapılan analiz sonucunda numunenin Listeria monocytogenes yönünden uygun olmadığı şirkete bildirildi.

Ürünler tedbiren piyasadan çekildi
Bildirimin ardından üretim tesisinde resmî denetim gerçekleştirildiği ve söz konusu parti numarasına ait ürünlerin tedbir amacıyla piyasadan çekilmesi sürecinin başlatıldığı belirtildi.
Daha önce paylaşılan bilgilerde aynı parti numarasını taşıyan ürünlerin satış noktalarından toplatıldığı ve imha edildiği ileri sürülmüştü. Şirket açıklamasında ise ürünlerin tedbiren piyasadan çekildiği ifade edildi.
Tesisten 37 farklı noktadan numune alındı
Tahsildaroğlu tarafından başlatılan inceleme kapsamında üretim tesisindeki 37 farklı noktadan çevresel numune alındığı bildirildi.
Şahit son ürün ile şikâyete konu ürünün öncesinde ve sonrasında üretilen parti numaralarına sahip ürünlerden de numune alınarak akredite laboratuvarlarda analiz yapıldığı belirtildi.
Şirket, gerçekleştirilen bu analizlerde Listeria monocytogenes bulgusuna rastlanmadığını açıkladı.

“Diğer ürünlerde uygunsuzluk bulunmadı”
Açıklamada, şirkette düzenli olarak uygulanan Listeria Çevresel İzleme Programı kapsamında bugüne kadar gerçekleştirilen çalışmalarda söz konusu bakterinin tespit edilmediği ifade edildi.
Şikâyete konu ürünün ayrı bir üretim ve paketleme hattında üretildiğini belirten şirket, yapılan incelemelerde diğer ürünlerde herhangi bir uygunsuzluk bulgusuna rastlanmadığını bildirdi.
Şirketten gerçeğe aykırı paylaşım uyarısı
Üretim tesislerinin ulusal mevzuatın yanı sıra uluslararası gıda güvenliği standartları doğrultusunda faaliyet gösterdiğini belirten Tahsildaroğlu, tesislerin yetkili kurumlar ve bağımsız belgelendirme kuruluşları tarafından düzenli olarak denetlendiğini aktardı.
Şirket açıklamasında, olayın kapsamını aşan ve markanın diğer ürünlerini hedef alan gerçeğe aykırı iddialara itibar edilmemesi istendi. Gerçeğe aykırı bilgi ve paylaşımlara ilişkin yasal hakların takip edildiği de kaydedildi.
Zincir Marketlerde Satılan Peynirde Ölümcül Bakteri Alarmı DETAYLAR İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ





