Bursa'nın en büyük ilçelerinden İnegöl, mobilya sektöründeki markası, büyüyen nüfusu ve güçlü sanayisiyle Türkiye'de il olmaya aday gösteriliyor. İnegöl'ün il olma potansiyeli, hem bölge halkını hem de tüm Türkiye'yi heyecanlandırıyor. İşte, İnegöl'ün il olma yolundaki son durum ve beklentiler.

Genç Gazete Süt Fiyatlarına Zam Gelecek Mi? Ne Kadar Olacak?

Üretici ve Tüketici Endişesi: Süt Fiyatlarında Neler Oluyor?

Son haftalarda yem fiyatlarının artması, süt üreticilerini zor bir durumda bırakmış durumda. Üreticiler, artan girdi maliyetlerine rağmen süt fiyatlarının güncellenmemesine büyük tepki gösteriyor. Şu an ortalama 12,5 liraya satılan süt, üreticilerin mağduriyetini artırıyor.

Farklı Maliyet Hesapları

Ulusal Süt Konseyi, TÜSEDAD ve Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği gibi farklı kurumların çiğ süt üretim maliyeti hesapları arasındaki farklar, sektörde kafa karışıklığına neden oluyor. En düşük maliyet hesabının Tarım Bakanlığı'nda olması, fiyatlandırmalarda belirsizliği artırıyor.

Gıda Komitesi ve Ulusal Süt Konseyi Kararları Bekleniyor

"Gıda Komitesi toplanacak ardından Ulusal Süt Konseyi süt fiyatını açıklayacak!"

Süt Fiyatlarına Zam Gelecek Mi? Ne Kadar

Gıda Komitesi'nin ve ardından Ulusal Süt Konseyi'nin toplanarak çiğ süt tavsiye fiyatını açıklaması bekleniyor. Bakanlığın belirlediği maliyet hesabına göre alınacak kararlar, süt fiyatlarının geleceğini belirleyecek.

2023'te 16 milyon icra-iflas kararı alındı 2023'te 16 milyon icra-iflas kararı alındı

Ulusal Süt Konseyi'nin süt fiyatlarını en düşük 15 lira olarak açıklaması gerektiğini söyleyen sektör yetkilileri, enflasyon karşısında bile bu fiyatın kısa sürede eriyeceğine dikkat çekiyor. Üretici ve tüketici her iki tarafın da gözü kulağı, Gıda Komitesi'nin ve Ulusal Süt Konseyi'nin alacağı kararlarda.

Süt üreticileri ve tüketicileri, gelecek dönemde süt fiyatlarının ne olacağını merakla bekliyor. Alınacak kararlar, süt sektörünün geleceğini ve üreticilerin mağduriyetini doğrudan etkileyecek. Bütün gözler, Ulusal Süt Konseyi ve Gıda Komitesi'nin üzerinde.

Editör: Abdullah Argun