TÜİK'in açıkladığı Şubat ayı enflasyon rakamlarının ardından memur ve emekli maaşlarındaki artış oranları belli oldu. Bu yılın ilk iki ayında kaydedilen enflasyon oranı, SSK ve Bağ-Kur emeklileri için Temmuz ayında uygulanacak olan yüzde 11,53'lük bir artışı garantiledi. Aynı zamanda, memur maaşları için de enflasyon farkı, daha ikinci aydan itibaren kesinleşmiş oldu.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun Şubat ayında açıkladığı verilere göre, aylık bazda yüzde 4,53, yıllık bazda ise yüzde 67,07 oranında bir artış yaşandı. Bu durum, yıllık enflasyonun son 15 ayın zirvesine ulaşmasına neden oldu. Özellikle memur ve memur emeklileri için 2024'ün ikinci yarısında uygulanacak olan yüzde 10'luk toplu sözleşme zammının üzerinde bir enflasyon oranı kaydedilmiş oldu. Böylece, Ocak-Haziran döneminde enflasyonun yüzde 10'un altında kalması durumunda memurların herhangi bir enflasyon farkı alamayacağı bir sistemde, memur ve memur emeklileri için zaten belirlenen yüzde 10'luk zam, Şubat ayındaki enflasyon rakamlarıyla garanti altına alınmış oldu.

7 Kamu Bankası, 1 ATM Çatısı Altında Buluştu! 7 Kamu Bankası, 1 ATM Çatısı Altında Buluştu!

Diğer taraftan, SSK ve Bağ-Kur emeklileri için de Şubat ayındaki yüzde 4,53'lük enflasyon artışı, Temmuz ayında uygulanacak zammın yüzde 11,53 olarak hesaplanmasına olanak tanıdı. Bu gelişme, milyonlarca emekliyi ilgilendiren önemli bir haber olarak karşımıza çıkıyor.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, emekli maaşlarına yönelik artan beklentilere ilişkin yaptığı açıklamada, bütçenin tüm imkanlarının emekliler ve çalışanlar için seferber edildiğini ve bu yönde çalışmalara devam edileceğini ifade etti. Bakan Şimşek, ülkenin imkanlarının artması durumunda, bunların adil bir şekilde değerlendirileceğini belirtti.

Kaynak: Haber Merkezi