Starwood Gazze’deki mağdur sivillere destek olmak amacıyla Kızılay’a 50 milyon TL bağışta bulundu.
“Kardeşlerimizin yaralarına merhem olsun istedik”
Starwood Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Yıldız, yapılan bağışla ilgili konuşmasında şunları söyledi:
“Gazze'de yaşayan kardeşlerimizin çektiği sıkıntılara, yaşadıkları zorluklara hep beraber şahit olduk. Allah’a şükürler olsun, devletimizin, milletimizin ve Cumhurbaşkanımızın yüksek gayretleriyle, onların da desteğiyle bu ateşkes gerçekleşti. İnsanlar orada inşallah rahat bir nefes alacaklar. Ama bugün birçok şeye ihtiyaçları var. Ülke yıkılmış vaziyette, evleri bile yok, yiyecekleri yok. Biz de orada çorbada bir tuzumuz olsun istedik. Bu sebepten dolayı süratle hareket edip, ülkemizde ve dünyada bu işlerin tek adresi olan Kızılay’a, daha önce yaptığımız gibi, tekrar bir bağış yapmak istedik.”
“Bu sabah arkadaşlarımızla görüştük, hemen akşama kadar organize olduk. Bugün hep beraberiz. Gazze’deki kardeşlerimizin yaralarına merhem olsun niyetiyle 50 milyon TL’yi Kızılay’a bağışladık. İnşallah oradaki kardeşlerimize bir faydası olur. Bu bağışı ulaştıran Kızılay’ımıza, Türkiye’deki, Mısır’daki ve Gazze’deki tüm çalışanlara ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Allah onlardan razı olsun, Allah onlara kolaylık versin.”
“Bu dünyada mal da mülk de bir yere kadar”
Hüseyin Yıldız konuşmasının ardından, bağışa vesile olan babası ve Starwood’un kurucusu Mehmet Yıldız’ın yazısını okudu:
“Değerli dostlarım, Gazze iki yıldır adeta cehennemi yaşadı. Binlerce çocuk, kadın, masum insan bombalar altında can verdi. Ama çok şükür sonunda bombalar sustu. Bu ateşkes kendiliğinden gelmedi; Türkiye’nin kararlı duruşu, vicdanlı sesi, inadı ve liderliği sayesinde geldi. En büyük pay, hiç şüphesiz milletimizin ve Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın gösterdiği dirayetli iradededir. Allah kendisinden razı olsun.”
“Bu dünyada mal da, mülk de, şan da bir yere kadar. Asıl olan mazlumun elinden tutmak. Biz Starwood olarak Kızılay aracılığıyla Gazze’ye 50 milyon lira bağışta bulunuyoruz. Bu paranın anlamı rakamından büyüktür. Bu, insanlığın tarafında olduğumuzu bir kez daha söylemektir.”
“Bugün Gazze yeniden ayağa kalkacaksa, bu insanlığın ortak gayreti ve duasıyla olacak. Biz de o gayretin, duanın içindeyiz, elhamdülillah. Allah’a çok şükür, bana bu günleri de gösterdi. İki senedir çektiğimiz kötü günler inşallah geride kalır. Birlik, merhamet ve vicdan varsa umut hep var demektir.”
Yıldız, konuşmasının sonunda, “Ben hepinize teşekkür ediyorum. Böyle güzel bir şekilde hep beraber çalıştığımız için, beraber kazanıp, beraber böyle şeyleri yaptığımız için, böyle bağışlar yapabildiğimiz için tüm İnegöl halkına, Kaymakamımıza ve çalışanlarıma ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Allah hepinizden razı olsun.” ifadelerini kullandı.
“Starwood’un Duyarlılığı Vicdanları Harekete Geçirdi”
İnegöl Kaymakamı Eren Arslan, törende yaptığı konuşmada Starwood’un duyarlılığını takdirle karşıladığını belirterek şunları söyledi:
“Gerçekten iki yıl boyunca Gazze’de insanlık tarihinin belki de görüp görebileceği en büyük vahşet yaşandı. 21. yüzyılda tüm dünyanın gözleri önünde bu yaşanırken, ülkemiz, milletimiz ve Cumhurbaşkanımız Gazze’nin yanında durdu. Şükür ki sonunda bir ateşkese ulaşıldı.”
“Bu manada 170 bin insan hayatını kaybetti, 170 bin kişi yaralandı, binlerce kişi evini, yurdunu kaybetti. Starwood ailesinin bu adımı, tüm vicdanları harekete geçirecek bir kıvılcım oldu. Gazze’yi yeniden inşa etme sürecinde bu tür girişimler çok değerli. Mehmet Bey ve Hüseyin Bey’in bu konudaki duyarlılığı ilk değil, son da olmayacaktır. Rabbim daha çok versin, inşallah bu yardım Gazze’ye ilaç olur, merhem olur.”
“Kızılay aracılığıyla bu yardımın en doğru şekilde yerine ulaşacağına inanıyoruz. Allah bir daha bu coğrafyada böyle acılar yaşatmasın.”
“Yardımlar acılar sarılana kadar sürecek”
Törene katılan Kızılay yetkilileri de, Türkiye’nin Gazze’de uzun yıllardır sürdürdüğü insani yardım faaliyetlerine dikkat çekti:
“Kızılay olarak 1995’ten bu yana Gazze’de aktif olarak çalışıyoruz. 7 Ekim’den sonra ne yazık ki aşevimiz vuruldu ama yine de yemek dağıtmaya devam ettik. Bu yardımlar halkımızın duyarlılığı sayesinde mümkün oluyor. Geçen yıl gemiler göndermiştik, iki gün önce yine AFAD koordinasyonunda iyilik gemisi yola çıktı. Tüm STK’lar bu süreçte destek veriyor.”
“Deprem bölgesinde nasıl son aileye kadar ulaştıysak, Gazze’de de acılar tamamen sarılana kadar yardımlarımız devam edecek.
“Hayır işinin tek adresi Kızılay’dır”
Son olarak Hüseyin Yıldız, Kızılay çalışanlarının fedakârlığına dikkat çekerek şunları söyledi:
“Biz burada bir çek imzalayıp veriyoruz ama Kızılay orada o insanlar için canını hiçe sayarak çalışıyor. O insanların hakkını teslim etmek lazım. Hayır işinin ve bu konunun Türkiye’de tek adresi Kızılay’dır. Allah razı olsun.”








