Türkiye'deki 15 milyonu aşkın emekliyi ilgilendiren kritik tarih açıklandı: SSK ve Bağ-Kur emeklilerine ek ödeme ve sosyal yardım müjdesi verildi. Peki, bu ek ödemeler ne zaman hesaplara yatacak?

Resmi Gazetede Yayımlandı: Emeklilere İlave Zam

"Emekli maaşlarına yapılan ilave zam Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi." Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla, taban maaşlar 7.500 TL'den 10.000 TL'ye yükseltildi ve toplam zam oranı %11.68 olarak belirlendi.

Kiraya verdiğimiz yer haram olan işlerde kullanılırsa bize de günah olur mu? Kiraya verdiğimiz yer haram olan işlerde kullanılırsa bize de günah olur mu?

İlave Zam Farkı Ödemelerinin Kesin Tarihi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamaya göre, emeklilere yapılacak ilave zam farkı ödemeleri için tarihler belirlendi. Ocak 2024'te emekli maaşlarına yapılan %37.57'lik enflasyon zammının ardından, kök maaş üzerinden hesaplanacak 11.68 puanlık ilave zamla zam farkı belirlenecek. En düşük emekli maaşı alanlar için bu, 2.500 TL'lik bir zam farkı anlamına geliyor. Emekliye ilave zam farkı ödeme tarihleri 6 ve 7 Şubat oldu. SSK emeklileri 6 Şubat Salı günü bağ-kur emeklileri ise 7 Şubat Çarşamba günü ilave zam farkı ödemelerini alacak.

Editör: Fırat Çelik