Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, emeklilere yönelik ek zam müjdesini açıkladı. Sosyal Sigortalar Kurumu'na (SSK) bağlı olan emekliler ile Bağ-Kur'a tabi emeklilerin, uzun bir bekleyişin ardından 6 Şubat ve 7 Şubat tarihlerinde emekli maaşı ek zam farkını hesaplarında görecekleri belirtildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan'dan Emeklilere Müjde: Ek Zam Tarihleri Açıklandı

Bakan Işıkhan, yaptığı açıklamada, emeklilere yönelik yapılan düzenleme kapsamında maaşlara ek zam yapılacağını ve bu zam oranının SSK ve Bağ-Kur emeklileri için farklılık göstereceğini ifade etti. Buna göre, SSK'ya bağlı emeklilerin ek zam farklarını 6 Şubat'ta, Bağ-Kur emeklilerinin ise 7 Şubat'ta hesaplarında görebileceklerini söyledi.

Ek zamların, enflasyon oranlarına göre belirlendiğini ve emeklilerin alım güçlerini artırmayı hedeflediklerini belirten Bakan Işıkhan, bu düzenlemenin emeklilerin maddi durumlarını olumlu yönde etkileyeceğini vurguladı.

Mahalle mutfakları vatandaşın mutfak masrafını azaltıyor Mahalle mutfakları vatandaşın mutfak masrafını azaltıyor

Ayrıca, Bakan Işıkhan, emeklilere yönelik yapılan diğer sosyal destek programları hakkında da bilgi verdi. Bu destekler arasında sağlık hizmetlerinden eğitim imkanlarına kadar geniş bir yelpazede sunulan avantajlar bulunduğunu ifade etti.

Emekliler, belirlenen tarihlerde hesaplarına yansıyacak olan ek zam farklarıyla birlikte, daha güvende ve rahat bir maddi durumda olacaklarını umut ediyor. Bakan Işıkhan, devletin emeklilere yönelik sosyal güvenlik politikalarını daha da güçlendirme ve iyileştirme çabalarını sürdüreceklerini belirtti.

Editör: İHSAN KURAN