Gazeteci Mehmet Akif Ersoy’un uyuşturucu soruşturması kapsamında tutuklanmasının ardından, Show TV Ana Haber sunucusu Pınar Erbaş’ın görevine son verildi. Erbaş, ayrılık nedeninin eski eşiyle ilgili haberleri sunmasının istenmemesi olduğunu duyurdu.
Medya dünyasında hareketli dakikalar yaşanıyor. Gazeteci Mehmet Akif Ersoy’un tutuklanarak cezaevine gönderilmesinin ardından gözlerin çevrildiği eski eşi spiker Pınar Erbaş, Show TV ile yollarının ayrıldığını açıkladı. Erbaş, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda, işten çıkarılma sürecine dair detayları kamuoyuyla paylaştı.
"Eski Eş Haberlerini Sunmam İstenmedi"
Pınar Erbaş, yaptığı açıklamada görevine son verilme gerekçesini şu sözlerle ifade etti: "Her haberi tarafsızlıkla iletmekle yükümlü bir ana haber spikeri olduğum halde, 'eski eş ile ilgili haberleri' sunmam istenmediği için görevime son verildi. Kısa bir izin dönemindeydim. Önce iznim uzatıldı, sonraki süreçte ise aynı yerde işe dönüşümün olmayacağı tarafıma bildirildi."

"Suçun Şahsiliği İlkesine Aykırı"
Yaşananları "büyük haksızlık" olarak nitelendiren Erbaş, hukuki ve ahlaki bir kusuru olmamasına rağmen "eski eş" sıfatı üzerinden bir yaptırıma maruz bırakılmasının suçun şahsiliği ilkesiyle çeliştiğini belirtti. Erbaş açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Mağduru bile olmayı içime sindiremediğim bir hikâyenin kurbanı olmayı kabul etmem mümkün değil. Meselenin bir de kadın-erkek eşitsizliği boyutu var. Söz konusu suçlamaların odağında bir kadın olarak ben olsaydım karşı tarafın işine son verilir miydi? Soru olarak dile getirdim ama aslında cevabı biliyorum."
15 Yıllık Kariyer Vurgusu
Meslek hayatına stajyer olarak başladığını; muhabirlik, editörlük ve spikerlik basamaklarını 15 yıllık bir emekle çıktığını hatırlatan Pınar Erbaş, kariyerini tek başına inşa ettiğini ve mesleki ilkelere bağlı kaldığını vurguladı. Erbaş, süreci "Çok şaşkın ve kırgınım" sözleriyle özetledi.

Ne Olmuştu?
Mehmet Akif Ersoy ile 2022 yılında evlenen ve kısa süre sonra boşanan Pınar Erbaş, Ersoy’un tutuklanmasının ardından ilk açıklamasını 20 Aralık tarihinde yapmıştı. Erbaş o dönemde, "Gücüm tükendi. Hayatımın bir döneminin yalan, aldatmaca ve kurmacayla geçmiş olduğu gerçeğiyle yüzleşiyorum" diyerek yaşadığı duygusal süreci dile getirmişti.





