İstanbul Avcılar'da yaşayan balıkçı Ömer Karakaya, teknesinden denize atık boşaltırken çekilen bir videoyu sosyal medyada izledikten sonra yapılan yorumlar nedeniyle kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti. Karakaya'nın teknesinden denize yağ boşalttığı iddia edilmiş, ancak arkadaşları bu iddiaların doğru olmadığını, linç kampanyasının gerçek dışı olduğunu savundu.

Silahlı Kavgada Yoldan Geçen Kadın Kurşunların Hedefi Oldu Silahlı Kavgada Yoldan Geçen Kadın Kurşunların Hedefi Oldu

Avcılar, İstanbul Deniz Otobüsü (İDO) iskelesi yakınında gerçekleşen olay, Karakaya'nın sahildeki bir kişi tarafından cep telefonu kamerası ile görüntülenmesiyle başladı. Görüntüler, sosyal medyada "Denize yağ boşalttı. Bu ne rahatlık" notu ile paylaşıldı ve kısa sürede yayıldı. Sahil Güvenlik, görüntüler üzerine Karakaya'ya cezai işlem uyguladı.

Görüntülerinin altına yazılan yorumları ve hakaretleri okuyan Karakaya fenalaşarak kalp krizi geçirdi. Avcılar'da bir hastaneye kaldırılan ve ameliyata alınan Karakaya, tüm çabalara rağmen kurtarılamadı. Yakınları ve arkadaşları tarafından Hacı Osman Ağa Camisi'nde düzenlenen cenaze namazının ardından toprağa verildi.

Karakaya'nın arkadaşları, olayın ardındaki gerçekleri paylaştı. Yılmaz Badur, "Kesinlikle denize yağ basmadı, bu kadar net" diyerek, suyun renginin teknelerin kestaneden yapılmış olmasından kaynaklandığını belirtti.

Hakan Sedef ise, "Sosyal medyada linç başlıyor, zaten rahatsızdı. Yüksek tansiyonu vardı. Akşam da kriz geçiriyor." ifadeleriyle Karakaya'nın sağlık durumuna dikkat çekti.

Sosyal Medya Linç Kampanyası, Canından Etti2

Kaynak: Haber Merkezi