Yılın ilk iki ayında gerçekleşen yüzde 200'ü bulan aidat artışları, site ve apartman sakinlerini derinden etkiledi. Bu durum, vatandaşların eylemlerle tepkilerini dile getirmesine sebep oldu.

Türkiye Kentsel Tesis Yönetim Derneği Başkanı Suat Sandalcı, son dönemde yönetim şirketlerine yönelik yüzlerce şikâyet aldıklarını belirterek, İstanbul başta olmak üzere birçok ilden gelen şikayetlerin mevcut sistemin yetersizliğini gösterdiğini ifade etti.

Aylar sonra 2 işçinin daha cansız bedenine ulaşıldı Aylar sonra 2 işçinin daha cansız bedenine ulaşıldı

Lisans Şartı ile Düzenleme Yolda

Sandalcı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın site yönetim hizmetleri için mevzuat çalışmalarına başladığını ve bu çalışmaların site yönetim şirketlerine lisans şartı getirilmesini öngördüğünü açıkladı. Bu düzenlemenin, yetersiz ve kötü niyetli firmaların önüne geçeceği belirtildi.

Yeni Yasal Düzenlemeler Neler Getirecek?

Suat Sandalcı, beklenen yasal düzenlemenin detaylarını paylaştı. Meslek standartlarının belirlenmesi, lisans verilmesi, adli sicil kayıtlarının kontrol edilmesi ve yerli bir yazılımın devreye alınması gibi önemli adımların atılacağını ifade etti.

Yöneticiler ve Yönetim Şirketleri İçin Kritik Bilgiler

Gayrimenkul Hukuku Derneği Kurucu Başkanı Avukat Ali Güvenç Kiraz, apartman ve site yöneticilerinin hak ve yetkilerine dair önemli bilgiler verdi. Yöneticilerin seçimi, aldıkları kararların yasallığı, aidat ve denetim süreçleri hakkında bilgilendirme yaptı.

Kaynak: Haber Merkezi