Üniversite yolunda ilk maraton olarak adlandırılan YGS'ye İnegöl'de yaklaşık 7 bin öğrenci katılırken, bazı öğrenciler sınava alınmadı. İlçe Nüfus Müdürlüğü öğrenciler için fazla mesai yaptı.

KAPIDAN DÖNDÜLER

Kimliğini yanına almayıp ehliyeti ile gelenler, kimliğini kaybedip sınav sabahı bulamayanlar, nüfus cüzdanında fotoğraf olmayanlar ve nüfus cüzdanı eski olduğu için kabul edilmeyen onlarca üniversite adayı, büyük panik yaşadı. Gaziosmanpaşa İlk ve Ortaokulu'nda sınava girmek için gelen biri bayan 2 öğrenci nüfus cüzdanı yerine ehliyetle gelince içeri alınmadı.

25 KİŞİ BAŞVURDU

Okullar Ne Zaman Kapanacak, Yaz Tatili Ne Zaman Başlayacak? Okullar Ne Zaman Kapanacak, Yaz Tatili Ne Zaman Başlayacak?

Eksikleri bulunan adaylar ise sınav için mesai yapan İlçe Nüfus Müdürlüğüne gitti. 25 kişinin başvuruda bulunduğu öğrenilirken, adaylar burada kendilerini bekleyen görevlilere gerekli bilgileri vererek yeni kimlik belgesi almaya çalıştı.

Nüfus Müdürlüğü görevliler de zamanla yarışan adayların işlemlerini hızlı bir şekilde tamamlayarak adaylara yeni kimlik belgesi ile kimliklerini teslim etti. Yeni kimliklerine kavuşan adaylar, kendilerini bekleyen araçlarla sınav yerlerine giderek sınava girdi. Nüfus cüzdanlarıyla ilgili sorun yaşayarak İnegöl Nüfus Müdürlüğü'ne başvuranların çoğunluğunun Yenişehir'den gelen gençler olduğu öğrenildi.

UYARI YAPILMIŞTI

Öte yandan ÖSYM sitesinde konu hakkında; "Yükseköğretime Geçiş Sınavına (YGS) katılacak adaylardan, nüfus cüzdanı olmadığı veya nüfus cüzdanında T.C. Kimlik Numarası, fotoğraf, soğuk damga bulunmadığı için sınava kabul edilemeyecek durumda olan adaylar için Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünce il ve ilçe Nüfus Müdürlükleri Pazar günü açık tutulacaktır" şeklinde açıklama yapılmıştı.