20 MERKEZDEN BİRİ İNEGÖL'DE

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın 2016 yılında kurduğu 20 yeni Sosyal Hizmet Merkezi'nden birisi olan İnegöl'deki merkez faaliyetine başladı.

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin'in girişimleriyle kurulan merkez, Kemalpaşa Mahallesi Ortaokul Sokak'ta hizmet veriyor.

AİLELERİN BURSA ÇİLESİ BİTTİ

Sosyal Hizmet Merkezi'nin İnegöl'de açılmasıyla Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından verilen hizmetler için vatandaşlar artık Bursa'ya gitmek zorunda kalmayacak. İnegöl'de yaşayan vatandaşlar, hizmete hızlı bir şekilde ulaşacak. 23 personelin görev yaptığı merkezin müdürü Ahmet Aktürk.

2013 YILINDA KAPATILMIŞTI

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının başlatmış olduğu Sosyal Hizmet Merkezi uygulaması kapsamında İnegöl'deki Aile ve Sosyal Politikalar İlçe Müdürlüğü'nün 2013 yılında kapatılmasıyla vatandaş, hizmeti Bursa'dan alıyordu.

Çocuk, genç, kadın, erkek, engelli, yaşlı, şehit yakını ve gaziler ile ailelerine koruyucu, önleyici, destekleyici, geliştirici hizmetler ile rehberlik ve danışmanlık hizmetlerini bir arada sunan Sosyal Hizmet Merkezi'nden, sosyolojik, psikolojik ve ekonomik olarak toplumsal yaşamda güçlük çeken, ihtiyaçlarını asgari düzeyde karşılayamayan her vatandaş faydalanabilecek.

4 BİRİMLE HİZMET

Sosyal Hizmet Merkezi;

Başvuru Tespit ve İzleme Birimi,

Uygulama Birimi,

Eğitim ve Danışmanlık Birimi,

Şehit Yakınları ve Gazilere Hizmet Birimi olmak üzere dört ana birimden oluşuyor.

ETKİN VE VERİMLİ HİZMETLER SUNULACAK

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, İnegöl SHM'de toplumun tüm kesimlerine hizmet sunulacağını belirterek,

"İnegöl'de yaşayan dezavantajlı birey ve kesimdeki vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için çalışıyoruz. SHM'de Sosyo Ekonomik Destekler (SED) sağlanacak. Şehit yakınları ile gazilere yönelik faaliyetler olacak."

"İnegöl'deki korunmaya, bakıma ve yardıma muhtaç birey ve aileler tespit edilerek desteklenmesi sağlanacak. İnegöl SHM, bu kesimlere yerinde ve zamanında müdahale ederek, daha hızlı, etkin ve verimli hizmetler sunulacak" diye konuştu.

Muhabir, Canlı Yayında Ceset Buldu! Müge Anlı'nın Programında Kan Donduran Anlar! Muhabir, Canlı Yayında Ceset Buldu! Müge Anlı'nın Programında Kan Donduran Anlar!