Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: "Cari açık yüzde 2.5’in altında olacak" Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: "Cari açık yüzde 2.5’in altında olacak"

SGK ve Bağ-Kur emeklileri, son dönemde yapılan yüzde 49.25 oranındaki zamma rağmen beklentilerin altında bir artışla karşılaştı. Bu durum, emekliler arasında tepkilere neden oldu. Hükümetin emeklilere doğrudan para vermeyeceği ancak destek paketi üzerinde çalıştığı belirtiliyor. Bu bekleyiş sürerken, SGK Uzmanı Özgür Erdursun'dan seyyanen zamla ilgili önemli bir açıklama geldi.

Erdursun, YouTube kanalında yaptığı yayında, bayram ikramiyesinin 3 bin lira olarak netleştiğini ve 31 Mart 2024'e kadar emeklilik için başvuranların bu ikramiyeden yararlanacağını belirtti. Cumhurbaşkanı'ndan son dakika emekli aylıklarıyla ilgili bir açıklama gelebileceğini ifade eden Erdursun, Mart ayında emeklilerin cebine ekstra bir gelir gelmeyeceğinin anlaşıldığını vurguladı. Nisan ayında bir düzenlemenin olası olduğunu söyleyen Erdursun, seçim öncesinde bu adımın atılmamasını eleştirdi.

Erdursun, 1 Temmuz'da memurlar, memur emeklileri, SSK ve Bağ-Kur emeklileri için aylıklarda bir artışın kaçınılmaz olduğunu dile getirdi. Hükümetin asgari ücrete artış yapmaması durumunda emekli aylıklarında artış yapılamayacağını ifade etti. Özel sektörün asgari ücret artışlarını karşıladığı için geçmişten bu yana cömert davrandığını, ancak aynı cömertliğin emekli aylıklarında gösterilmediğini belirtti. Bu durumun, emeklilerin büyük bir kısmının asgari ücretin altında aylık almasına neden olduğunu açıkladı.

Emekli aylıklarının asgari ücretin üstünde olması gerektiğini vurgulayan Erdursun, Temmuz ayında ne olacağının merak konusu olduğunu söyledi. Seçim sonrası Mart ayı enflasyonunun açıklanmasının, Temmuz ayını bekleyip beklemeyeceğinin bir göstergesi olacağını ifade etti. Erdursun, emekli aylıklarında gözlerin Nisan ve Mayıs aylarında olacağını düşündüğünü belirtti.

Kaynak: Haber Merkezi