Özgür Erdursun, 2024 Ocak ayı için emekli maaşlarına yapılacak zam oranlarını açıkladı. Emeklilere yönelik refah payı da dahil edilecek mi sorusuna cevap veren Erdursun, SSK, Bağ-Kur ve Memur Emeklilerine yapılacak olan enflasyon farkı ve refah payı oranlarını belirtti.

Ozgur Erdursun

Erdursun, refah payının 10 bin TL'nin altında emekli aylığı alanlar için yeterli olmayabileceğini ifade etti. Yapılan hesaplamalara göre, kök aylığı 6 bin TL olan bir emeklinin, yüzde 38 enflasyon farkı ve yüzde 12 refah payı ile emekli aylığının ne kadar olacağına dair detaylı bilgiler verdi.

Havalar ısındı çarşı pazarın ateşi düştü, sebze ve meyve ucuzladı Havalar ısındı çarşı pazarın ateşi düştü, sebze ve meyve ucuzladı
"Yüzde 50 artış yapılırsa da, en düşük emekli aylığı en az 7500 TL'den 10.000 TL'ye çıkarılacak. Bu durumda yüzde 38 ya da yüzde 50 artış çok önemli olmayacak." - Özgür Erdursun

Erdursun, 1 Temmuz 2023'te memurlara verilen seyyanen zammın emeklilere de uygulanması durumunda, emekli aylıklarının enflasyon karşısında nasıl güncelleneceğine dair net rakamları açıkladı.

Editör: Umut Gökdaş