Yönetici atamaları ile alakalı Eğitim Bir-Sen İnegöl Şube Başkanı Sinan Aktaş'ın yapmış olduğu açıklamalara ilişkin Türk Eğitim-Sen İnegöl İlçe Temsilcisi Hasan Hüseyin Yılmaz açıklama yaptı. Yılmaz: 'yönetici atama haberlerinde amaç, Eğitim-Bir-Sen üyelerinin önünü kesmekmiş' diyerek, Eğitim-Bir-Sen'e göndermede bulundu.

HER GÜN SKANDALA İMZA ATILIYOR

Kurum müdürü atamaları için yapılan mülakat sınavlarında her gün yeni bir skandala imza atıldığını iddia eden Yılmaz: "Ar duygusundan nasibini almamış olanların; hak, adalet ve liyakat ilkelerini yok sayarak yaptıkları sözde değerlendirmelerle hayat verdikleri sipariş atamalar artık ayyuka çıkmış durumda. Yıllardır adam kayırmacılığa, yandaş kadrolaşmaya ve torpile aşiyanız. Ancak bu zamanlarda yaşadıklarımıza tarihimizde hiç rastlanılmamıştır. Evet, iktidara gelen her siyasi partinin, kendine yakın kadro oluşturması ve politikalarını bu kadro ile icraata koyma arzusu siyasi hayatımızın sıradan refleksi olmuştur. Toplum olarak da bu refleksi kanıksamış durumdayız aslında." dedi.

İYİ Parti Bursa Adayı CHP’ye Geçti İYİ Parti Bursa Adayı CHP’ye Geçti

ÖRNEKLER VERDİ

'İl Milli Eğitim Müdürlüklerinin oluşturduğu komisyonların yaptığı sözlü sınav sonuçları ortaya çıktıkça rezaletin boyutunu görüyoruz.' diyen Yılmaz: "İşte size birkaç örnek: Kırıkkale'de yazılı sınavdan 86,86 puan alan ve yazılı sınav birincisi olan Türk Eğitim-Sen üyesi Ali Vurgun'a sözlü sınavda 34 puan veriliyor, 40 puan verilse ataması yapılacak. Yazılı sınavda onuncu sırada bulunan yandaş sendikanın üyesine ise sözlü sınavdan 100 puan veriliyor."

"90 Yazılı puanıyla Bartın il birincisi olan Türk Eğitim-Sen üyesi Erdal Tunçtürk'ün orta seviye bir sözlü puanı olsa müdür olarak ataması yapılacak. Aradan kaçmasına fırsat verilir mi" Basarsın 57,6 sözlü puanını, o da alır hava gazını. Bursa'da yazılı sınavı kazanıp mülakata giren 214 idareci adayından 90 üzeri en yüksek puan verilen 75 adaydan 71'i yandaş sendika mensubu. İşte son haftalarda yaşadığımız sürecin özeti bu işte" diye konuştu.

.