Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Semih Yılmaz'ın babası Ramazan Yılmaz, duygu dolu bir açıklama yaparak oğlunun vatan, bayrak, ezan uğruna şehit olduğunu ve şehit babası olmaktan gurur duyduklarını belirtti.

Ramazan Yılmaz, "Allah razı olsun bizim çocuğumuzun intikamını almışlar, kanı yerde kalmamış. Hükümetimiz güçlü, Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum. Biz devletimizden memnunuz. Bizim oğlumuz bu devlet, bu vatan, bu bayrak uğruna, bu ezanlar uğruna şehit oldu. Biz de bir şehit babasıyız. Bununla ömür boyu gurur duyacağız" dedi.

Oğlunun küçük yaşlarda asker olma isteğini anlatan baba Yılmaz, "Oğlum kendi müracaatlarını yapmış. Sınavlarını da kazandı. Birliğine katıldı, görevine gitti" şeklinde konuştu. Olayın gerçekleştiği gün oğluyla yaptığı son görüşmeyi anlatan Yılmaz, oğlunun hava muhalefeti nedeniyle bulunduğu yerin dumanlı olduğunu belirtti.

Acılı baba, "Sabah namazına kalktığımda üzerimde ağır bir şey vardı. Kendi kendime söylüyordum, ’Bu üzerimdeki ağırlık nedir?’ diye. Onun için zaten bir arama ihtiyacını duydum. Saat 3 gibi de ağabeysi aramış. Ağabeysi ile görüşmüşler telefonda. Ağabeyi de söylemiş, ’Sıkıntılı bir durum, dikkat edin’ diye" dedi.

Cumhurbaşkanı felç geçirdi Cumhurbaşkanı felç geçirdi

Ailesi olarak dimdik duracaklarını ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin tam arkasında olduklarını belirten Yılmaz, "Allah razı olsun bizim çocuğumuzun intikamını almışlar. Kanı yerde kalmamış. Devletimiz, güçlü bir devlet. Biz buna inanıyoruz. Hükümetimiz güçlü, Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum. Her türlü ihtiyaçlar giderildi. Biz devletimizden memnunuz. Bizler inanan insanlarınız elhamdülillah. Bizim oğlumuz bu devlet, bu vatan, bu bayrak uğruna, bu ezanlar uğruna şehit oldu. Biz de bir şehit babasıyız, bununla ömür boyu gurur duyacağız. Başımıza da bu geldi Rabbim inşallah sabrını da verecek" şeklinde konuştu.

Editör: TUNCAY ŞENTÜRK