Erzincan'ın gururu Piyade Sözleşmeli Er Salih Ay, Kuzey Irak'ta gerçekleştirilen Pençe-Kilit Operasyonu'nda teröristlerle çıkan çatışmada şehit düştü. 23 yaşındaki kahramanın ailesinin yaşadığı acı, Erzincan'ı yasa boğarken, şehidin baba ocağı Türk bayraklarıyla donatıldı.

Esenyurt’ta 2 çocuk babası adam evinde ölü bulundu Esenyurt’ta 2 çocuk babası adam evinde ölü bulundu

Şehidin baba ocağına Türk bayrağı asıldı

Operasyon bölgesinde gösterdiği üstün cesaret ve fedakarlıkla tanınan Piyade Sözleşmeli Er Salih Ay, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin sürdürdüğü terörle mücadele operasyonlarına önemli katkılarda bulunan bir kahraman olarak hafızalarda kalacak.

Erzincan Valiliği tarafından yapılan açıklamada, şehidin ailesine başsağlığı dilerken, Erzincanlıların da acılarını paylaştığı belirtildi. Aynı açıklamada, şehidin baba ocağına Türk bayraklarının asıldığı ve şehitliğin sembolü olarak bayrakların dalgalanmaya başladığı vurgulandı.

Er Salih Ay'ın şehadeti, Türk milletini derin bir üzüntüye boğarken, aynı zamanda vatan uğruna canlarını feda eden kahramanların azmi ve özverisiyle dolu bir hikayeyi de ortaya koydu. Şehit ailesi ve Erzincan halkı, Türk bayraklarıyla donatılan baba ocağında bir araya gelerek, birlik ve beraberlik içinde şehitlerine olan minnet ve şükranlarını ifade etti.

Şehit Piyade Sözleşmeli Er Salih Ay, vatanı için canını verirken, Türk bayraklarıyla süslenen baba ocağı, milletin birlik ve beraberliğini bir kez daha simgeliyor. Türkiye genelinde olduğu gibi Erzincan'da da şehitlerin emaneti olan bayraklar, milletin birlik duygusunu güçlendirerek, vatan sevgisiyle dolu yürekleri bir araya getiriyor.

Irak'ın kuzeyinde devam eden Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde, teröristlere yönelik gerçekleştirilen operasyonda sızma girişiminde bulunan teröristlerle çıkan çatışmada, Piyade Sözleşmeli Er Salih Ay şehit düştü. Akşam saatlerinde Erzincan'daki ailesine acı haberi, askeri erkan tarafından iletilerek verildi. Şehidin baba ocağına Türk bayrakları asıldı, aile büyük bir acıyla sarsıldı.

Şehit Piyade Sözleşmeli Er Salih Ay'ın ailesi, genç yaşta hayatını kaybeden evlatlarının şehit haberiyle yasa büründü. Aile, şehidin vatan uğruna verdiği mücadeleyi gurur ve hüzünle karşıladıklarını belirtti. Şehidin bekar olduğu ve iki kız kardeşinin bulunduğu öğrenildi.

Erzincan'da yaşanan bu acı olayın ardından, şehit Piyade Sözleşmeli Er Salih Ay'ın cenazesi yarın Terzibaba Camisi'nde ikindi namazının ardından düzenlenecek törenle defnedilecek. Cenaze namazına, bölgede görev yapan askeri yetkililer, yerel yöneticiler, aile yakınları ve vatandaşlar katılacak.

Garnizon Şehitliği'ne defnedilecek olan şehidin naaşı, askeri törenle son yolculuğuna uğurlanacak. Tören sırasında şehidin yakınları ve ailesi, gözyaşları içinde vatanları için canlarını feda eden kahraman şehidi son kez görmek üzere toplanacak.

Türk milleti, Pençe-Kilit Operasyonu'nda şehit düşen Piyade Sözleşmeli Er Salih Ay'a Allah'tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı dilerken, milletimizin birlik ve beraberliğini koruma azmi bir kez daha güçlenmiş olarak yola devam edecektir.

Editör: İHSAN KURAN