AK Parti'den CHP'ye Geçti! Rozetini Özgür Özel Taktı AK Parti'den CHP'ye Geçti! Rozetini Özgür Özel Taktı
Saadet Partisinin tüm ülke genelinde başlattığı Halkla Kucaklaşma Programları İnegölde dördüncü haftasında da devam ediyor.

Haftasonu düzenlenen programda İl Başkan Yardımcısı, yerel seçimlerde Osmangazi Belediye Başkan Adayı olan Gökhan Gerçek ve İlçe Başkanı Ertan Sütçü ekibiyle beraber Cuma Mahallesi merkezde bulunan esnaf ve kahvehaneleri ziyaret etti.

FAİZSİZ TÜRKİYE
Ziyaretlere ilişkin bir açıklama yapan Gökhan Gerçek, faizci banka sisteminin dün olduğu gibi bugün de ülkemizin ve dünyamızın en önemli problemi olmaya devam ettiğini belirterek; “Ağır faiz yükü, hem devletimizi hem de esnafımızı günden güne perişanlığa sürüklemektedir. Her konuda olduğu gibi ülkemizin iktisadi hayatının düzenlenmesi konusu da yanlış teşhislerden yola çıkarak ele alınmıştır. Bu işin çözümü ekonomik sistemin İslami değerlere uygun bir şekilde sistemsel olarak topyekûn iyileştirilmesidir. Bu bakımdan Saadet Partimiz Faizsiz Türkiyenin teminatı olacaktır. dedi.

SEÇİM İTTİFAKI OLACAK MI"
Seçim ittifakı konusunda basın mensuplarının yönettiği soruya da cevap veren Gerçek, Saadet Partisi’nin çizgisinden vazgeçmeyerek bütün partiler ile konuşabileceğini belirtti.

Gerçek; Çok açık bir şekilde söylüyoruz. Daha önce yapılmış bir Anayasa var. Yüzde 10 barajını da AKP getirmedi ama 12 senedir de bu konuda bir adım atmadı. Dünya’da yüzde 10 oy ile iktidar olan partiler var. Ama siz köklü bir parti olarak Türkiye’de meclise giremiyorsunuz. ‘Meclise girelim de şu yanlışları düzeltelim’ derseniz önünüzde tek bir yol kalıyor, ittifak yapmak. Biz fikir kulübü değiliz. İslam âlemini şu anda bir tek Türkiye kurtaracaktır. Ama Türkiye’de Milli Görüş’ten başka bu işleri yapacak başka parti de yoktur. Peki, biz nasıl gireceğiz meclise" İttifak yapmamız lazımsa bu yapılır Ancak bizim ölçülerimiz vardır. Biz partilerin hepsi ile konuşuruz. Ancak bizim hiçbir şekilde taviz veremeyeceğimiz çizgilerimiz var. Bizim inançlarımıza uygun ise ittifak yaparız, uygun değilse tek başımıza gireriz seçimlere. Biz bütün yaptığımız koalisyonlarda çok uzun tartıştık hiç taviz vermeden yolumuza devam ettik. Biz neden çabalıyoruz" Bu ülkede huzur içinde yaşansın. Şu aşamada bunun kararını da Genel Merkezimiz verecektir.” şeklinde konuştu