İnegöl Şavşatlılar Derneği'nin iftar programı Kuğulu Park'ta gerçekleştirildi. İftar öncesi ilahileriyle, sonrasında da Sanat Müziği ve Halk Müziği eserleriyle Grup Nağme, geceye renk kattı.

600 M2 ARSAMIZ VAR

Gecede konuşan Şavşatlılar Derneği Başkanı Durmuş Aydın; "Biz yönetim kurulumuzla birlikte İnegöl'ümüzün bir parçası olduğunu unutmuyoruz. İnegöl'ün kent kültürüne katkı sunmak üzere faaliyetlerde bulunuyoruz. Yönetim kurulumuza, dernek üyelerimize ve hemşerilerimize teşekkür ediyorum. Biz hemşerilerimizin düğününde cenazesinde bulunuyoruz. Çeşitli yardım kampanyalarında yer alıyoruz. Kültürel şenliklerde yer alıyoruz. Biz her daim devletimizin yanındayız. Bu Ramazan'da yardımlar dağıttık. İftar programımızı tertip ediyoruz. Bu iftar programımızı karşılayan Büyükşehir Belediyemize çok teşekkür ediyorum. 9 Temmuz'da Kocayayla'da İnegöl Şavşatlılar Derneği'nin her sene yapmış olduğu Pancarcı Şenliği var. Geçen sene mükemmel bir organizasyon icra ettik. 10 binleri orada topladık. Bu sene de şenliğimizi yapacağız. Bunlar bizim yaptığımız sosyal faaliyetler. Şimdi sizlere derneğimizin en önemli çalışmasını aktarmak istiyorum. Biz geçmişte İnegöl Şavşatlılar Derneğinin kendi binası olması için çalışmalar başlattık. Bir arsa aldık. 600 m2'lik kendi arsamız var. Mimar ve mühendislerimiz çalışıyor. Proje çalışmaları devam ediyor. Projelerimiz netleştiği anda sizlerin de görüşlerini alacağız. İnşallah sonra da temelini atacağız" dedi.

ŞÜKRANLARIMI SUNUYORUM

Artvin ve Kafkas Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Suat Özkan da yaptığı konuşmada; "Bu güzel geceyi bizlerle paylaşan İnegöl Şavşatlılar Derneği başkan ve yönetimine şükranlarımı sunuyorum. Birlik beraberlik ve kardeşliğin pekiştiği bu günlerde bizleri bir araya getirdiniz. Gecemizin hayırlara vesile olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

Sinestezi: Duyu Karmaşası! Sinestezi: Duyu Karmaşası!

STK'LARIN İFTARINA KATILMADI

Beledie Başkan Yardımcısı Alper Taban da; "Belediye Başkanımızın hepinize selamları var. Bu yıl hiçbir STK'nın iftar programına katılmadı. Sokak iftarlarında, ihtiyaç sahibi ailelerin iftar sofralarında, engelli çocuklarımızın aileleriyle iftar yaptılar. Ramazan ayındayız. Birlik beraberlik ve hoşgörü içerisinde Ramazan'ımızı geçirdik. Sizlerle birlikte burada iftarda yer almanın da mutluluğunu yaşıyorum. Ramazan Bayramınızı da şimdiden kutluyorum" şeklinde konuştu.

ALTEPE'NİN SELAMI VAR

Bursa Büyükşehir Belediyesi İnegöl Koordinatörü Salih Şahin de şunları söyledi: "Büyükşehir Belediye Başkanımızın sizlere selamları var. Ramazan ayının ve gelecek olan bayramın İslam alemine hayırlar getirmesini diliyorum. Birlik ve beraberliğimizin pekişmesine vesile olmasını diliyorum"

BİR SELAM GÖNDER BARİ BAYRAMDAN BAYRAMA

Son olarak söz alan Kaymakam Ali Akça; "İftarımızı tertip eden derneğimize çok teşekkür ediyorum. Programda türküleriyle, şarkılarıyla bizlere güzel bir gece yaşanmasına vesile olan Cem kardeşimizin söylediği 'Bir selam gönder bari bayramdan bayrama' türküsü var ya. İnşallah erişeceğimiz bayram selamın ve muhabbetin eksik olmadığı bir bayram olsun" diyerek konuşmasını tamamladı.